Om hur man gör friska människor sjuka

Detta är en kort och intressant, om än lite väl dramatiskt gjord (i mitt tycke), dokumentär om hur företag lanserat medicin för att bota folk som kanske egentligen inte ens är sjuka. Bland annat tar man upp historiken kring social fobi och hur de tror att det har kommit att öka så mycket de senaste åren. Värd att se!

Metallica – Hero of the Day

Jag har länge älskat Metallica och gör det än idag. Deras bästa album är det de spelar tillsammans med San Franciscos symfoniorkester. Och denna låt är nog den bästa på det albumet. Så vackert, så mycket dynamik och så mycket känsla. Folk som inte lyssnat på Metallica tror inte att de kan låta såhär. Så ge det ett försök. Lyssna och njut.

Youth – Daughter

För ett tag sen tipsade en fin vän mig om denna låt och jag gillade den medsamma. Men sen glömde jag av den. Och då är det som att återförenas med en borttappad vän när man kommer på eller snubblar över den igen. För det gjorde jag härom dagen, snubblade. Den är verkligen fin och stark. Ville dela med mig av den till er<3

Damien Jurado

Jag vill peppa er att lyssna på en artist jag tycker är värd all lyssning och uppmärksamhet. Han heter Damien Jurado och det är sällan musik lyckats beröra mig så mycket som hans. Idag upptäckte jag, ganska sent, att han släppt ett nytt album och det är precis vad jag sysselsätter mig med just nu; att lyssna på vad det är nu han skapat. Än så länge gillar jag. Men min absoluta favoritlåt av honom, som jag lyssnat så mycket som hela dagar ibland, är Sheets. Jag vet inte riktigt vad det är med den som är så bra. Men jag tror det är dynamiken och Damiens närvaro. Låten sätter sig i kroppen på något vis och då kära ni är det riktigt bra. Var god lyssna vettja!

Panda da Panda – Turbulens

Jag skrev för ett tag sedan om att jag tyckte att svensk musik blivit så mycket bättre de senaste åren. Panda da Panda är en anledning till detta. Älskar att han kombinerar sin dialekt, ärliga texter och grymma beats. När jag mår dåligt brukar jag dansa till hans låtar. Favoriten är ”Speciell”.

The Shy Connector

När jag sitter och gottar ner mig i saker jag älskar att gotta ner mig i hittar jag så mycket bra. Bara måste dela med mig! Denna ”lär dig nätverka bättre”-video är gjord av Sacha Chua och är ovanlig på det sättet att den inte utgår från det extroverta sättet att nätverka. Det är en video som bejakar det ”försiktiga” och introverta och visar på att man absolut kan nätverka minst lika bra på det sättet. Väldigt inspirerande och uppmuntrande! Se den!