Den ständiga frågan

15135812_1324297207609939_2596634733699020842_n

Sophie: Varför är du så tyst? Varför säger du ingenting? Vad tänker du på egentligen? MEN SÄG NÅNTING DÅ!

Åh, den ständiga frågan som aldrig verkar försvinna… Känner ni igen er? Ibland kan jag undra exakt hur många gånger jag fått dessa saker sagda till mig under min livstid. Dessa olika meningar kunde få mig att må så dåligt, få mig att faktiskt undra vad det egentligen var för fel på mig. Jag var väldigt tyst, och är väl inte den mest pratglada nu heller(beror i och för sig på vem man umgås med) och ord som dessa drog ner mig. De fick mig att tro att jag var fel. Det var inte tillåtet att tänka, reflektera – vilket ju var det jag gjorde mest. Lyckligtvis har det blivit bättre med åldern, men åh, så frustrerande det är att se att dessa frågor förekommer än. Tror inte någon introvert kan ha undgått dessa själsligt förgörande ord. Kan vi inte bara få vara som vi är, bara få vara oss själva(för att citera Laleh, som jag för övrigt hört också är introvert)?

IMG_20160924_161728

3 reaktioner på ”Den ständiga frågan”

 1. Oja, som jag känner igen mig! Kunde lika gärna varit jag som skrivit inlägget!
  Man kanske borde ge den följdfrågan som svar nästa gång ”Varför är du så högljudd?” så får dom kanske känna på hur det känns, oavsett om det är otrevligt eller ej. En otrevlig fråga förtjänar inte ett trevligt svar i mitt tycke, ändå har jag varit just trevlig fast jag egentligen inte velat, det jag egentligen velat är att stå på mig och säga något fyndigt tillbaka, men blygheten har alltid dämpat mig på alla sätt och gjort att jag inte vågat stå på mig.

  Om ändå gapiga och skrikiga människor kunde förstå hur jobbiga dom kan vara? Och som vi introverta har stått ut med och inte gett dom skit för, detta gör mig så arg.

  Med åren blir det ändå lättare ja, tack och lov. Jag är så glad att introverta får mer och mer plats i samhället, ni gör ett fantastiskt jobb här på Blygmodig som ni ska vara riktigt stolta över!
  Och tack förresten för att ni infriade mitt önskemål om att era namn ska stå först i inläggen så man vet vem som skriver utan att behöva scrolla längst ner i inlägget, alltid en härlig känsla när det man sagt blir lyssnat på.

  1. Tack för din fina kommentar! =)
   Det vore verkligen nåt, att testa med det gensvaret! Ska prova med det nästa gång(för det lär väl hända fler gånger att man får den frågan, än är det nog inte över!), dvs om jag vågar… Men jag märker att ju äldre man blir desto lättare blir det att stå på sig så förhoppningsvis vågar man mer. En okänslig fråga förtjänar ett okänsligt svar!

   Önskar också att sådana personer verkligen kunde förstå och se det från vår sida, hur jobbiga dom är. Inse att deras sätt inte är bäst bara för att dom hörs och syns mest hela tiden. Hur otroligt tröttsamt det blir!

 2. Tack själv för ditt svar! 🙂

  Samma här, ska också försöka testa att säga något i den stilen nästa gång jag får frågan, hoppas vi lyckas att våga!

  Verkligen, håller med dig! Om man ska generalisera så verkar högljudda människor tro att deras sätt är det enda rätta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *