Nytt år – ny energi! – eller?

Sophie: Efter en tids förberedelser inför jul och nyår samt massa jobb och studier så är jag rätt slutkörd mentalt. Hjärnan går på högvarv och även om man får en lugn stund erbjuds är det alltid något nytt som dyker upp i tankevärlden. Jag är en sån där typisk typ som vill göra alltid på en och samma gång, helst ska det redan vara klart! Men det tar ju på energin och i slutändan har man knappt fått gjort 20% av allt det där man ville. Den energilösheten som uppstår förstår jag nu att den beror inte bara på det faktum att jag är introvert, utan också pga högkänslighet. Att vara både introvert och högkänslig gör att man tar in mycket info, intryck osv så hjärnan blir lätt överstimulerad – kanske tom dubbelt så mycket?

Den där mentala utmattningen är en knepig sak, för det är inte alltid man bara kan sätta sig i lugn och ro och vila huvudet. Ofta räcker inte en liten stund heller, en veckas semester vore nog lagom ibland 😉

Har ni några knep för att koppla bort och ladda batterierna emellanåt?

img_20161008_143729

2 reaktioner på ”Nytt år – ny energi! – eller?”

  1. Känner igen! Meditation, kroppsscanning, promenad ensam i tystnad eller sätt bara klockan på några minuter och sitt och blunda. Sånt funkar för mig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *