Är introverta oftare förkylda?

Elin:
Jag läste i en artikel idag att introverta personer generellt har sämre immunförsvar än extroverta. Eftersom introverta personer tenderar att hålla sig mer för sig själva utsätts de inte för lika mycket bakterier och virus, vilket är just det som bygger upp ett effektivt immunförsvar. Om detta är vetenskapligt bevisat eller inte vågar jag dock inte svara på.

Jag har själv brottats med en envis förkylning alldeles nyligen och som alltid när jag är sjuk sjunker min toleransnivå mot människor drastiskt. Det är som att jag blir väldigt mycket mer introvert än annars. Samtidigt som en del av mig vill ha någon nära så gör det mig oerhört irriterad och jag önskar att folk bara kunde lämna mig ifred.

Då är en katt ett ypperligt sällskap 🙂

forkyld
Foto: Elin Fredriksson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *