Nattuggla

Elin:
Det händer ganska ofta att jag har svårt att somna på kvällarna. Även om jag har varit noga med att varva ner en bra stund innan sängdags är det som att hjärnan går igång på högvarv så fort jag lägger huvudet mot kudden. Det är när jag ligger där i mörkret som jag är som mest kreativ och de bästa idéerna poppar upp i hjärnan. Därför har jag för vana att alltid ha block och penna liggandes på sängbordet så att jag kan skriva ner allt jag inte vill riskera att glömma till nästa dag. Jag älskar de här stunderna för de får mig att känna mig levande. Men efter ett tag måste jag ändå säga stopp till mer tankeverksamhet så att jag kan somna och vakna (hyfsat) utvilad nästa dag.

Foto: Elin Fredriksson
Foto: Elin Fredriksson

Min egna teori om varför det är just vid den här tiden på dygnet som min fantasi vaknar till liv är för att det är tyst och mörkt och därmed inget som distraherar mina tankar. Istället får de min fulla uppmärksamhet och jag kan låta dem vandra fritt utan att riskera att bli avbruten.

Är det någon som känner igen sig? Finns det fler kreativa nattugglor där ute?

En reaktion på ”Nattuggla”

  1. Oj vad jag känner igen mig! Har aldrig förstått hur det går till att somna så fort man lägger huvudet på kudden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *