Nya förhoppningar

Sophie:
Många brukar tycka att hösten eller nyår känns som en nystart på året, som brukar innebära nya mål, ambitioner och förhoppningar. För mig känns det väldigt aktuellt just nu, känslan av nystart, i och med att jag snart fyller år. Det blir som att man får en ny chans att kunna bli den personen man vill bli. Det är många tankar och funderingar som dyker upp: vad ska jag lägga extra tid på, vad vill jag lära mig, vad vill jag hinna uppnå tills nästa födelsedag?

En del av mig blir ivrig och listar upp en massa saker som jag vill hinna med, medan den andra delen(långt bort i bakhuvudet) säger; kanske är det dags att ta det lite lugnt?

Jag har en tendens att ta på mig för mycket på en och samma gång, är något otålig och vill helst att allt ska vara gjort igår. Sådant leder ofta till det motsatta, istället blir inget gjort. Det speglar sig väl i tankarna. Trots att jag är en väldigt lugn person utåt sett, är det långt mycket mer som sker på insidan; vi introverta har ju ett väldigt rikt tankeliv och tenderar att fantisera mycket. När jag väl fastnat i en tanke så finns det ibland inget slut på den vilket gör att jag inte blir riktigt klok på mig själv haha.

Det inre kaoset som ibland kan uppstå får mig att bara vilja stanna upp och ta en paus och sortera lite bland tankarna. I sådana stunder passar det mycket bra att ta sig en stor kopp te och blogga lite =)

Jag hoppas att den kommande nystarten bringar mig fler insikter om mig själv, andra och livet(och lite mer energi så man orkar hålla sig vaken i mörkret) samt sinnesro så att jag kan ta en sak i taget, och kanske hinna med en del av det jag vill. Man kanske borde ta några lektioner i mindfulness? 😉

forhoppning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *