”Allt blir bra”

img_20161015_135645

”Allt blir bra” var ord som någon (en klok person) sa till mig i somras när jag inte mådde bra. Det var ord som jag inte riktigt trodde på men som betydde väldigt mycket när den här personen sa dem. För när man själv inte hittar styrkan hjälper det att någon annan kan tro och inge hopp.

Jag möter just nu både i mitt arbete och på min fritid många människor som mår dåligt och som är oroliga. Deras vardag kantas av ångest, depressioner och hopplöshet. Till alla dem vill jag ge de ord som någon gav till mig i somras: Allt kommer bli bra. Allt blir bättre till sist.

Jag vet att orden kan vara svåra att tro på. Och ibland kanske de snarare provocerar för att de inte stämmer överens med vad resten av världen säger. Men ändå. Du är värd att få vila i de orden idag. Om det så bara är för idag, en timme eller en liten stund så behöver vi alla ibland få vila i känslan och tryggheten av att allt kommer bli bra.

Vila och hämta kraft. Luta dig mot en vän, gör något du tycker är roligt, ät godis, dansa till din favoritmusik, var ute i naturen, andas in den friska höstluften, skratta åt dåliga videoklipp på Youtube. Vi är alla människor och vi behöver vilan ???. Det är då vi orkar fortsätta kämpa i denna värld.

”Allt blir bra”

/Helena

2 reaktioner på ””Allt blir bra””

  1. Bra skrivit Helena. Uppskattar denna bloggen oehört mycket. Känner igen mig i så mycket som skrivs här.
    Vet många som mpr dåligt hemma och mpr själv inär så bra alltid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *