”Fri lek”

”Fri lek” är ett uttryck som användes när jag gick på lekis, eller förskolan som det heter idag. Det betydde att man fick leka eller göra det man själv helst hade lust till, till skillnad från gemensam lek som styrdes upp av våra fröknar.

Idag, hemma hos mig och min sambo, har uttrycket återupplivats och används flitigt. Vi kan till exempel bestämma att efter maten har vi ”fri lek”. Det betyder att ingen förväntas göra några måsten utan bara njuta av egentid. Tid för att göra det man tycker om och ladda batterierna. För min del brukar det betyda att läsa en bok eller göra något fotorelaterat medans min sambo brukar föredra att spela dataspel.

Foto: Elin Fredriksson
Foto: Elin Fredriksson

Vi behöver ”fri lek” för att må bra! Gärna en stund varje dag!

/Elin

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *