Tysta peppen

I denna omgångens tysta peppen tänkte jag dela med mig av några artiklar som jag tyckte var särskilt bra när jag läste dem. Vissa är gamla och några lite nyare, men väl värda att läsa!

Tystnad är viktigt för våra hjärnor” är en artikel om en studie där det kommit fram att våra hjärnor behöver vila då och då i form av tystnad för att fungera optimalt, vilket ju går emot samhällsidealet om att man ska vara igång och tillgänglig för det mesta.

Det är dags att börja lyssna till oss tysta” berörde mig när jag först såg den förra hösten. Studenten Jacob tar upp det superviktiga med att låta introverta barn få vara som de är i skolan, och att det är dags för samhället att göra plats för olika typer av personligheter och inte bara främja det extroverta idealet.

10 Myths About Introverts

Ett blogginlägg(på engelska) om några vanliga myter kring introversion. Kul läsning!

FOMO and introverts” Ett till blogginlägg om fenomenet “Fear of missing out”(att missa sociala händelser) och hur det kan påverka eller drabba introverta.

 

Jag vill också lägga till en låt, av ett av mina favoritband Halestorm, som är en riktig powerlåt(enligt mig åtminstone hehe)

I am the fire
I am burning brighter
Roaring like a storm
And I am the one I’ve been waiting for
Screaming like a siren
Alive and burning brighter
I am the fire

 

Hoppas ni gillar’t! Kommande inlägg kommer handla om mat och ångest, hur det påverkar och hur det kan lindra! Till sist avslutar jag inlägget med ett bildregn!

pepp-1

pepp-2

pepp-3

pepp-4

pepp-5

pepp-6

pepp-7

pepp-8

pepp-9

 

Ha det gott!
/Sophie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *