Sophie: Gästbloggare på Blygmodig

Hej kära läsare! Idag har jag något väldigt roligt att dela med er, nämligen att jag inte längre kommer blogga själv på Blygmodig! Från och med nu kommer även Sophie skriva här (hon ska få presentera sig själv alldeles snart). Jag ser så himla mycket fram emot att få liv i bloggen igen med Sophies hjälp och jag tror det kommer bli väldigt bra. En liten detalj är att vi framöver kommer markera vem som skriver genom att skriva under med vårt namn. Men nu ska jag sluta skriva och låta er lära känna Sophie lite bättre!

IMG_20160825_114736

Hej allihopa!
Sophie heter jag, är 22 år och bor i Stockholm.
Jag är introvert, blyg ibland och har tendenser till social fobi. Det är några ganska stora och utmärkande personlighetsdrag hos mig, men det är inte hela min personlighet. I övrigt älskar jag t. ex musik, närmare bestämt hårdrock, och att kolla på film, läsa, tänka, reflektera och så klart umgås med nära och kära.

Jag har dock inte alltid tänkt på det sättet kring mina personlighetsdrag. Under lång tid var jag övertygad om att det var hela min identitet, och att det var helt fel att vara så. Alla normer som finns i vårat samhälle som säger till oss att vi ska vara utåtriktade, gilla att umgås i grupper, vara framåt, visa upp oss och ta för oss fick mig att tro att jag inte passade in eftersom jag för det mesta inte gillade att göra någon av de här sakerna. Det gör jag för det mesta fortfarande inte, men ända sen jag förstod varför jag inte gillade de här sakerna, pga introversionen, så blev det lite lättare. Jag kunde förstå saker på ett annat sätt nu, och lära mig att acceptera mig själv mer. Det är inte fel på mig, det är samhället som har för snäva normer.

Jag kommer att gästblogga här lite då och då, om ämnen som rör introversion, blyghet, social fobi m.m. Till en början siktar jag in på 1 inlägg/vecka. Jag ska försöka varva lite allmänna funderingar kring de här ämnena med mer personliga inlägg där jag tar med lite egna erfarenheter samt lite mer peppande inlägg. Jag har inte bloggat innan men just introversion och blyghet är något jag brinner för och jag vill vara med och sprida ordet om detta och lyfta fram den tysta personligheten. Jag tycker att Blygmodig är ett fantastiskt initiativ till att göra just detta och jag är tacksam över att få vara med på ett hörn och berätta om mina tankar och erfarenheter kring detta.

Vi ses!
/Sophie

2 reaktioner på ”Sophie: Gästbloggare på Blygmodig”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *