Små fragment ur livet

IMG_20160408_232729

Ljuset dominerar och jag njuter av att kunna cykla barfota hem klockan tio på kvällen. Jag stannar till en extra stund vid sjön för att beundra hur den rosa himlen speglar sig i vattnet. Då lyckas jag äntligen dra några djupa andetag och känner hur kroppen suckar djupt av tacksamhet. Den viskar om att den längtar efter att få vila.

En dag kommer jag hem efter jobbet helt full av energi och pepp. Jag har arbetat längre än vanligt och borde vilja stupa i säng som alltid på eftermiddagarna. Men jag har pratat i över en timme med en av pojkarna på jobbet om allt mellan himmel och jord och vi har gapflabbat tillsammans. Jag lägger handen kort på hjärtat och lagrar vår stund på min glädjeminnesbank. 

Jag upptäcker en kväll att jag är full av dåligt samvete. För att jag har en dröm för Blygmodig men ändå inte lägger den energi och tid på den som krävs. Jag skriver ett par rader till en vän om det och hon påminner mig så fint om att allt har sin tid. Att jag just nu behöver fokusera på andra delar av livet och att Blygmodig gror också nu. Att jag bara genom att vara en blygmodig person som lever i ett extrovert samhälle kan bidra. Vänner alltså, så himla fina och kloka<3. 

En dag när jag känner mig energilös och nedstämd påminner mig en person som jag aldrig tidigare träffat om att vi alla människor kan spegla oss i varandra. Att vi alla är trasiga men också perfekta. Hon säger det inte på ett klyschigt sätt utan precis på det sätt som gör att jag måste blinka för att inte börja gråta. 

Jag hittar äntligen den perfekta spegeln till min lägenhet och under kvällen pysslar jag runt i min 24-kvadratslägis i flera timmar. När jag är klar vinkar jag in i spegeln och inser att jag faktiskt trivs så himla fint här. Med vissnande pelargoner, gammelrosa trasmatta och lampsockel på sned. 

Känslan när telefonen blinkar grönt och jag får läsa orden ”jag saknar dig, sysi”. Jag blir både varm i hjärtat och full av saknad själv. Det är så himla fint det där, att få betyda trygghet för någon annan. 

Jag ser denna video på Facebook, med rubriken ”When you hear your favourite song”, och den gör hela min dag eftersom jag inte kan sluta skratta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *