Mitt sätt att orka

När man inte mår bra hittar man omedvetet och medvetet olika strategier för att stå ut med sina egna känslor och tankar. Jag tänkte jag skulle visa, genom min mobilkamera, hur jag orkat (och ibland inte orkat alls) mig igenom den sista tiden.

20160411_082936

Jag köpte mig ett par skor. Ett par bekväma skor som jag gått långt och massor i. Jag som tidigare haft oerhört svårt för att promenera har nu gått, gått och gått.

20160403_233942.png-2

Jag har lyssnat på musik dygnet runt i princip (just nu är jag en fena på att ge musiktips eftersom jag lyssnat igenom massor). Och målat naglarna i våriga färger. Och sovit, mycket.

Denna tjej är helt otrolig, exempelvis.

20160429_174603

Jag har köpt X antal delicatobollar. Jag bestämde mig för att sluta ha dåligt samvete för vad jag äter eftersom jag redan hade tillräckligt med negativa tankar som skulle samsas i mitt huvud.

20160430_195353

Jag har legat på golv och stirrat upp i taket. Det är något tryggt med att ligga direkt ner på golvet. Som att känslorna landar och tystnar lite på samma gång.

468c68d4d9417c0f7f5e67ba46e0dc73

Jag har sparat citat som detta och lagt in det på min låsskärm på mobilen.

20160409_173620

Ibland har jag låtsats att jag inte alls mått piss, klätt upp mig, gått på gospelkonsert och nästan känt mig självsäker.

20160422_203701

Jag reste till fantastiska Bjärka-Säby och bara var. Jag råkade promenera i fyra timmar (eh, kartans fel…), åt frukost i tystnad, förbluffades av omgivningen (se bild), dansade för mig själv och var riktigt glad för första gången på länge.

.

Jag har också fått förmånen att umgås med min fantastiska kollega Lena (som jag inte hade annat än en plojbild på där vi grimaserar, och den skippar vi, haha). Det är speciellt att få arbeta med någon som är så empatisk som hon är. Hon och pojkarna på jobbet har varit de som gett mig mest värme och glädje i min trassliga vardag. Tack<3.

8 reaktioner på ”Mitt sätt att orka”

  1. Tack Lotta! Jag håller med om att promenader kan göra stor skillnad i ens mående. Kram tillbaka!

 1. Bra att du ändå orkar lägga kraft på det som får dig att må bra! Jag älskar att promenera speciellt när det är rörigt i huvudet. Och då helst vid vatten eller i skogen (obs inte mörk och murrig utan gles och med öppna ytor). var också att du tillåter dig att äta det du känner för, så försöker jag med göra eller tillåta mig att bara slöglo på serier, varför är det så skämmigt att göra undrar jag. Det är mitt sätt att fly en stund, jag avslutar nästan varje kväll med en serie då sover jag gott 🙂 Och slutligen kul med din kollega, att hitta bra personer på ett jobb är ju inte lätt, men en av mina bästa vänner som tyvärr bor långt borta träffade jag på jobbet som personlig assistent, trodde aldrig jag skulle träffa någon där men hon dök upp och vi fann varandra. Det var 2008 🙂 Skickar kramar och styrka till dig, det känns som om du ändå kommit en bra bit på väg och blir starkare, heja dig! och kul att du börjat blogga så smått!

  1. Ja, jag har upptäckt det, att jag också älskar att promenera när det är rörigt i huvudet. Det är som att tankarna kan få bättre plats när man är ute och går.
   Tycker det låter så himla bra, att tillåta sig själv slöglo på serier och bara vara, jag tror det är superviktigt för oss människor att slappa och vila ordentligt.
   Nämen, vad fint att du också hittade en sådan go kollega, de är ju dessvärre inte supervanliga så man blir ju så glad när de dyker upp!

   Tack så mycket för dina ord, de värmer! Kramar tillbaka<3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *