Tysta peppen

Ny måndag och idag är det plusgrader här utanför, känns som att det var ett tag sedan. Jag älskar vintern men till och med för mig har det varit lite för kallt en period. Men denna vecka har jag en riktigt peppig tyst pepp och dessutom en rolig sak som kommer ske på bloggen, mer om det imorgon!

Winter-Snowed-In-Cottage-750x400

Den introverta författaren och skribenten Sophia Dembling skriver en spot on text om varför vi introverta inte alls har något emot att bli insnöade under en period. Tänk vad himla kravlöst, att inte kunna göra något utan bara kunna stanna inne? Gillar den tanken.

elle3

Standing still in a field of flowers: Living with social anxiety. Bara titeln på denna artikel är så klockren men tillsammans med bilderna och själva texten blir den så målande och självklar. Författaren delger oss sin upplevelse av social ångest och hur frustrerande det kan vara att ha alla människor omkring sig som man vill komma nära men inte vågar. Kan relatera en hel del.

När jag såg denna finurliga video om hur man poppar popcorn på en majskolv tänkte jag att den bara måste få vara med på Tysta peppen 🙂 Se bara hur fluffig och rolig slutresultatet blir! Popcorn på en måndag får det nog bli idag.

17Modern1-master675

Denna berättande och öppenhjärtiga text om hur en man försöker våga sig an de stora frågorna istället för småprat tog mig verkligen med storm. 

She was moving away the next week, so we both knew we’d have only this one date, but we pledged to do all we could to avoid small talk. That night, we talked big and we talked deep. I learned about her brother’s drug problem, about the ex she had left years before and about the feelings she still had for him.

En sådan fin och viktig beskrivning var ett tag sedan jag stötte på och jag blir så himla pepp på att själv våga ställa de där frågorna jag egentligen är nyfiken på.

I lördags var jag och tittade på Martha och Niki, som tävlar i och brinner för dans, på bio i Norrköping. Och jag vet inte riktigt vilka ord jag ska välja för att kunna förklara den här dokumentären. Det är en sådan film som fastnar i hela kroppen och skapar både glädje, inspiration och funderingar. Martha och Niki är även ganska tydligt olika som personer där Martha har introverta drag och Niki extroverta vilket blir lite av en utmaning för dem under filmen. Superfin, viktig och härlig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *