Tysta peppen

Det är måndag igen och jag är ledig ända fram till fredag bortsett från ett personalmöte på onsdag. Det är bland annat detta som jag älskar med mitt jobb. Just nu befinner jag mig i Trollhättan där det är strålande sol utanför, det blir nog en liten promenad senare. Men först, lite tyst pepp!

LinusJonkman1_Foto_Mickael_Tannus-225x300

På Skolfamiljen har man intervjuat Linus Jonkman om introverta barn och vikten av att tillåta dessa att få vara precis som de är. Jag tyckte själv att intervjun var jättebra och intressant, Linus är ju som bekant väldigt duktig på att uttrycka sig och detta citat som de saxat från hans blogg fastnade hos mig:

Tystlåtna barn blir inte röstlösa i livet för att vi låter dem välja sin egen roll. Låt dem hitta sitt forum, sin röst och sin egen stam. Det är ett tankefel att tro att de talade ordet är den enda kanalen

That-Awkward-Moment-1-2

Michaela Chung på Introvert Spring har samlat ihop en massa pinsamma scenarion som de flesta blyga och introverta känner väl igen sig i. Jag bara hatälskar sånt här. Man både känner sig awkward för att man inte vill bli påmind om dessa pinsamma tillfällen men också lättad för att det innebär att man iaf inte är ensam 😉

colourbox2482575-1-vqs3GksIzO2UUmmcXbyXQw

Ibland behöver man bli påmind om alla sina styrkor som introvert. Därför är det himla passande att tidningen Iform har samlat en lista med de introverta styrkorna. In och läs!

If-it-aint-broke-dont-fix-it.-1

Michelle Woodall som är rådgivare ger oss högkänsliga fyra tips för att lugna våra sinnen. Sinnen som kan gå på högvarv på tok för mycket i vårt jäktade samhälle. Jag fann hennes tips väldigt tilltalande och har redan hunnit grunna på dem ett antal gånger.

Önskar er alla en fin vecka <3

4 reaktioner på ”Tysta peppen”

  1. Känner igen mig i de 8 fördelarna med att vara introvert 🙂 Tack för peppen, det är så bra att du lyfter fram allt positivt hos oss introverta 🙂

    1. Hej Anna! Vad fint att du känner igen dig i fördelarna 🙂 viktigt att påminna sig själv om de. Tack för att du tog dig tid att skriva, det gör mig glad!

  2. Samma känsla här, letar också efter ett jobb där man kan ha långa ledigheter för att återhämta sig. Funderar på hotellreceptionist etc. Vilket jobb har du som gör detta möjligt?

    1. Ja det är svårt att jobba på annat sätt känner jag, har svårt för måndag till fredag 8-17 arbetet. Jag jobbar på ett boende för ensamkommande ungdomar, såå roligt och givande och toppenschema 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *