Tysta peppen

Så var det måndag igen och efter att jag haft en ligga-i-sängen-och-plöja-serier-söndag så tänkte jag försöka ta nya tag idag och få lite gjort. Att börja nytt jobb är roligt, jag trivs fint än så länge, men det tar en del energi. Så därför har bloggen inte riktigt fått den uppmärksamhet som jag egentligen vill. Men det får nog bli lite så nu i Januari och början på Februari. Men lite tyst pepp kommer självklart levererat idag 🙂

980

Per Bjurman skrev förra veckan en artikel med rubriken ”Jag är inte ensam – jag är själv”. Han beskriver hur han firat nyår i lugn och ro för sig själv och hur han sedan han var liten uppskattat sitt eget sällskap. Han beskriver det så bra, att det framförallt är omgivningen som har problem med att vi väljer egentid och inte vi själva. Tyvärr kan det ta ett tag tills man själv känner sig trygg med att det är okej att vara själv, utan någon skam och skuld.

12495164_429595807240860_8253704275582468519_n

Ett ord som beskriver ovan nämnda fenomen är guiltroversion. Klockrent.

karenwalrondflowers-e1451954799344

karenwalrondcanoe-e1451954839706

karenwalrondpuddle-e1451954853483

På Quiet Revolution publicerade man efter alla högtidshelger några fantastiskt vackra bilder av fotografen Karen Walrond. Bilder som är tänkta att ge ett lugn efter all stress som varit. Ibland kan det vara svårt att hitta den där stillheten helt på egen hand. Då kan bilder som dessa agera en liten hjälp på vägen. De och kanske en lugn fin låt som denna:

Slutligen vill jag ge ett kattvideotips som jag precis nyss hittade. Det är en video på kattor som får träffa sina människor efter att de varit borta ett långt tag<3. Både hjärtskärande och så himla fint.

Hoppas ni har en fin måndag och att resten av veckan blir bra <3.

2 reaktioner på ”Tysta peppen”

 1. Vilket bra ord! Guiltroversion! 🙂 Jag vill bara säga att jag tycker du gör det bra som valt det jobbet du har nu. Har själv haft tankar på liknande här i kommunen, dock söker de heltid men just nu är det alltför skrämmande + att det är så långa dagar. Men jag blir ändå inspirerad av dig så kanske lite längre fram vågar jag söka ändå 😉
  Allt gott!
  /erika

  1. Ja, visst var det klockrent?
   Och tack! Ja, heltid känns mycket, men med vårt schema så är man ledig cirka 35-40 dagar på åtta veckor så på det sättet är det ett guldjobb 🙂 Dessutom har jag upptäckt att detta är ett jobb som ger så oerhört mycket tillbaka och jag har sällan en tråkig eller dålig dag på jobbet. Mycket skratt och värme 🙂 Så när du känner dig mer redo tycker jag du definitivt ska testa på! Om inte annat hör av dig som vikarie, det behövs på de flesta ställen.

   Tack för din fina kommentar! Ha en fin dag 🙂
   /Helena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *