Tysta peppen

Hej på er!
Denna vecka kommer Tysta peppen på en tisdag. Det var egentligen inte tanken men eftersom jag jobbat nästan tre dygn i sträck i helgen (blev inringd på grund av sjukdom) och reste till Trollhättan igår var jag så himla trött och orkade inte ens fundera på att försöka få ihop sammanhängande meningar i text. Idag är jag lite piggare och tänkte därför peppa både mig själv och er läsare med Tysta peppen!

1b8780f0-5be2-0133-6dce-0aecee5a8273

Den som lever med ångest vet hur svårt det kan vara att välkomna en ny dag vissa perioder i livet. Denna artikel beskriver fyra rutiner att ta till för att mjukstarta dagen och minska ångesten. Jag håller själv på att jobba med att testa mig fram till en morgonrutin som passar för mig och tyckte dessa tips var fina.

body-positivity-new-year

Det är ett nytt år och många, framför allt kvinnor, har precis startat en ny diet för att gå ner de där ”extrakilona” som är så skambelagda. I denna inspirerande artikel berättar 8 positiva kroppsaktivister om vad de vill säga till alla dessa kvinnor. Jag är själv så trött på att gå och hata på min kropp istället för att omfamna den som den är. Tänk bara hur mycket energi vi lägger på att uppfylla den smala normen istället för att ägna oss åt intressen, människor och frågor som vi brinner för? Nu kanske ni tycker att denna artikel går utanför mitt tema på Tysta peppen men jag tycker den hör hemma här eftersom den proklamerar för mer självkärlek och självmedkänsla<3.

Introvert-Parents-Extrovert-Kids_SOURCE_stocksy

Kristen Howerton skriver på Quiet Revolution en öppenhjärtig och läsvärd artikel om att vara en introvert förälder till extroverta barn. Detta tror jag är något som är viktigt att vi samtalar om.  Annars skapas det mycket skam och skuld om man som introvert förälder behöver sin tid för sig själv men tänker att det är samma sak som att säga att man inte tycker om sina barn. Man är inte en dålig förälder för att man ibland vill vara ifred. Istället blir man förmodligen som introvert en bättre förälder när man får sina behov tillgodosedda och får ladda sina batterier då och då.

19-silence.w529.h529

I denna intressanta artikel med rubriken ”Shut up and Bask in Silence for a better life” menar man att vi mår bättre om tystnaden är en del av vårt liv.

scientists have long argued that the seemingly simple goal of attaining total and complete silence in one’s surroundings and in one’s head is fundamentally good for you.

Så har du inte haft det helt tyst från omgivningen, TV-apparaten, mobilen eller liknande på ett tag rekommenderar jag dig att planera in det i kalendern denna vecka<3.

Önskar er en fortsatt fin vecka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *