Mina nyårslöften

Nu går året mot sitt slut och jag tänkte försöka blicka framåt mot det nya året, 2016. Jag gillar jämna siffror så detta lär väl bli ett ypperligt år? I år har jag tillsammans med min syster tänkt ut fem olika kategorier på saker vi ska utveckla/uppleva under 2016. Jag tänkte att jag skulle dela de med er!

Hälsan
Den första kategorin känns som en obligatorisk del att ha med på nyårslöften, hälsan.  Jag tänkte försöka få igång någon form av Yoga-rutin. Har sedan Oktober fått upp ögonen för Yogan men inte fått in den som en vardagsrutin än. Videon ovan är en av mina favoriter och den tänkte jag försöka köra en gång i veckan. Jag kommer även fortsätta med mitt multivitamintillskott eftersom jag varit så mycket piggare de sista två veckorna. Ett bevis på att de tycks funka är att jag var bland sjuklingar härom dagen och har ändå inte blivit sjuk?! Vilket har varit helt omöjligt de senaste månaderna.

Ny kunskap
Okej, så denna kategori handlar om att lära sig något nytt. Eftersom jag jobbar på ett ungdomsboende för ensamkommande barn och i framtiden också vill arbeta med integration kände jag att mina språkkunskaper kunde utvidgas. Därför planerar jag att gå… en kvällskurs i arabiska! Vad jag har förstått är det ett himla svårt språk att lära sig, men jag tänker att för min del är det vettigt att kunna lite istället för ingenting 🙂

Engagemang
Jag tycker att det alltid är viktigt att engagera sig för vår omvärld. Men kanske är det än mer viktigt just nu när så många flyr och fler och fler länder stänger sina gränser. Själv har jag tankar på att bli kontaktperson till någon av alla de som flytt hit till oss. Då ses man och umgås med varandra cirka 4 timmar i veckan och vi får båda lära känna en ny person med allt vad det innebär. Jag får också vara en resurs till denna person för att komma in i det svenska samhället. Någon den kan ställa alla frågor till om hur Sverige och svenskar fungerar. Jag tror mycket på det Kristoffer Appelqvist pratade om i Soran Ismails program Absolut Svensk, att vi alla behöver känna och möta personer som varit på flykt. Prata och umgås, se att vi alla är människor. Gjorde vi det tror jag att hatet skulle minska drastiskt.

Relationer
Relationer, det är minsann det svåraste och finaste som finns. 2016 ska jag lära mig att säga nej mer och försöka umgås allra mest med människor som ger mig mycket energi. 2015 har gått åt lite för mycket till sammanhang och relationer som är enkelriktade, det måste jag minska ner på.

Göra något nytt och oväntat
Ja, denna kategori kom till för att vi kände att vi behöver ta oss ut vår trygghetszon litegrann. Jag tänker att alla människor är komplexa varelser och att vi inte ska fastna i att ”så här är jag” och på grund av det begränsa oss själva. I många år har jag känt en dragning till att utveckla min spontana sida och öva mig på att inte tänka sönder allting. Därför är planen att åka på en helgkurs i … improvisationsteater! Japp, det kallar jag en rejäl utmaning och jag blir typ nervös bara av att tänka på det. Men samtidigt känns det roligt. Och som något jag bara måste testa någon gång.

 

2 reaktioner på ”Mina nyårslöften”

    1. Tack Lotta! Vad roligt är du känner så :). Jag hoppas verkligen att 2016 blir ett fint år för dig! Heja oss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *