2015: året som gick

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? Ja, jag har ju gått och blivit med heltidsjobb! Och med förstahandskontrakt på lägenhet! Inom loppet av två dagar skrev jag både på mitt anställningsbevis och gick på visning av en lägis som jag sedan liksom bara fick? Omvälvande och riktigt roligt. Jobbet är ett nytt asylboende som öppnades i Finspång för lite mer än en månad sedan. Och eftersom jag har världens bästa schema (jobbar två dygn per vecka) så kommer jag självklart inte sluta fokusera på Blygmodig.

Genomdrev du någon stor förändring? Jag bestämde mig för att satsa på Blygmodig och att starta företag av det hela.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja!

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?  Inget datum men kommer definitivt komma ihåg denna omvälvande höst med alla människor som flytt för sina liv och ett Europa som stänger sina gränser…

Dog någon som stod dig nära? Nej, tack och lov, nej<3

Vilka länder besökte du? Storbritannien när jag och mamma hälsade på min lillebror Arvid i London, himla fin resa.

Bästa köpet? Min nya dator, en Macbook Air.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Mitt extrajobb som jag berättade om härom dagen. Både killar och kollegor där har betytt väldigt mycket! Även alla de mail folk har skickat till mig under året som tackat för att Blygmodig finns, sånt värmer<3 Självklart också när katten charmas och rullar runt och när jag och David försöker slå varandra genom att kalla den andra för mest udda sak (Ex: Hej min ugnsbakade kaktus) (Ja, vi är lite knasiga, haha).

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016? Ett starkt immunförsvar. Jag har varit så himla, himla mycket sjuk detta år. Särskilt det sista halvåret och det har tagit nästan all min energi. 2016 vill jag vara piggare och orka träna mer. Sedan jag börjat tagit multivitamin har jag känt en stor skillnad så jag är hoppfull.

Vad önskar du att du gjort mer?  Träffat mina vänner.

Vad önskar du att du gjort mindre? Slösurfat på mobilen…

Favoritprogram på TV? På TV är det svårt att komma på, men ser ORIMLIGT mycket fram emot säsong två av Frökens Frimans krig som kommer i jul. Säsong ett finns på SVTplay och bör ses bums, av alla. Nu.

Bästa boken du läste i år? Det måste vara Lynne Hendersons bok Compassionate Minde Guide to Building Social Confidence. Den handlar om att omfamna och hantera sin blyghet genom självmedkänsla. Har knappt aldrig läst något mer pricksäkert.

Största musikaliska upptäckten? Tove-Lo tror jag, suttit många gånger och bara KÄNT alla känslor som bubblat upp när jag lyssnat på hennes låtar.

Vad var din största framgång på jobbet 2015? Borde kanske skriva att jag fått tills vidare-anställning men just nu känns det än större att ha funnit mitt extrajobb och hur himla bra jag mått där. Det var ju också det som gjorde att jag över huvud taget sökte jobbet jag nu har fått. Förstår fortfarande inte att jag hittat ett område att arbeta med som jag verkligen trivs med och som gör att jag ser fram emot att jobba? Galet.

Största framgång på det privata planet? Att jag hittat olika nycklar, som självmedkänsla, att använda mig av och som verkligen inneburit att jag mått mycket bättre i mig själv.

Största misstaget? Att jag inte började med multivitamin betydligt tidigare, tänk all energi jag kunde haft då..?

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Ledsnare på grund av sjukdom, men gladare eftersom jag gjort så mycket roligt och utvecklande. Haha, går ju inte att svara båda på denna fråga, men wtf.

Vad spenderade du mest pengar på? Mat.

Något du önskade dig och fick? Önskade och önskade, men ett av mina nyårslöften var att engagera mig mer i asylfrågan. Och vad har hänt? Jag jobbar med ensamkommande barn idag och kan hundra fler saker om asyl än för ett år sedan. Check på löftet!

Något du önskade dig och inte fick? Att alla mina nära och kära fick må väl. Det är många, många som mått dåligt och det har varit tufft.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? Jobbade och höll födelsedagen hemlig, precis som jag helst vill ha det (iaf det där med hemligheten).

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Att fina människor hade fått må väl mer<3

Vad fick dig att må bra? Självmedkänsla, David och katten Oliver, långa samtal med vänner, skratt på jobbet.

Vem saknade du? Farmor.

De bästa nya människorna du träffade? Människorna som kom på min Skaparhelg i somras, så glad för de!

Mest stolt över? Att jag alltid följer mitt hjärta och vill finna meningsfullhet framför att tjäna pengar.

Högsta önskan just nu? Som UnderbaraClara skrev, som jag snodde denna lista ifrån, så har det varit svårt att vara glad den här hösten när världen ser ut som den gör. På grund av mitt arbete har jag dessutom fått ansikten på de människor som flytt för sina liv. Politikernas beslut den sista tiden har fallit tungt i mitt hjärta och jag hoppas precis som Clara att det ska ske något under som gör att medmänsklighet, kärlek och värme får ta över detta kalla politiska klimat.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Säga nej mer och fokusera på sådant som ger mig energi.

2 reaktioner på ”2015: året som gick”

    1. Tack Lotta! Listor är en favorit för mig 🙂 Tack för alla fina kommentarer och all pepp, det gör mig alltid så glad! God Jul och Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *