Tysta peppen

Hej på er allihopa! Just nu är jag iväg på något som jag ska berätta mer för er senare i veckan, så därför är detta inlägg tidsinställt. För er som är nya läsare på bloggen: ni är varmt välkomna hit, jag hoppas att ni ska trivas! För er kan jag även berätta att jag varje måndag kör ett temainlägg som heter Tysta peppen. Det är inlägg där jag delar med mig av tips som berör den tysta och känsliga personligheten. Det kan vara tips om artiklar, videos, bloggar, föreläsningar, kurser och så vidare. Jag tänker att måndagar kan vara ganska sega dagar och att det då kan vara himla gott med lite pepp!

Här kommer denna veckans pepp levererad till er:

The_Courage_of_a_Quiet_Teen_SOURCE_stocksy

För ett tag sedan skrev jag om The Shyness Project, ett projekt som drevs av Brittany Wood i form av en blogg. Hon hade bestämt sig för att under ett år jobba med sin blyghet eftersom hon kände att den begränsade henne. Nu har hon dessutom skrivit en artikel på Quiet Revolution där hon berättar om sin resa. Hon beskriver fint att hon fortfarande är blyg i vissa situationer men att hon upptäckt att hon har fler egenskaper. Ibland kan vi få för oss att blyghet är den enda egenskapen vi har, och det kan bli lite knepigt, som jag skriver om här.

12366409_10153821016902028_1050372967401424766_n

Jag bara nickar och instämmer, bästa partyt är att krypa ner i sängen och lyssna på en ljudbok för att sedan slumra till litegrann. Eller att efter en jobbig dag byta om till mjukisbyxor, poppa popcorn och sätta sig i soffan framför favoritserien. Vilket är ert bästa party? 🙂

Visste ni att ångest korrelerar med högre IQ? Det hade jag ingen aning om, innan jag såg denna video. Kul att få lite pepp för alla som lever med ångest av olika slag, något som inte alltid är så himla trevligt.

________________________________________________________

Är ni intresserade av en föreläsning om blyga och ängsliga elever i skolan? Då ska ni hålla utkik på UR-plays hemsida på onsdag då psykologen Malin Gren-Landell håller ett föredrag på Skolforum som också kommer sändas på webben. På Skolforums hemsida kan ni läsa mer!

Önskar er alla en fin start på veckan! Vi hörs snart igen 🙂

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *