Tysta peppen

Gooood måndag på er kära läsare! Jag vill börja med och tacka för den finfina respons ni gett mig på mina två första vloggar. Det värmer i mitt hjärta och gör mig mer pepp på att fortsätta. Jag blir också så glad att ni ger mig tips på ämnen att skriva om! Tack!

Denna måndag känns det som att jag har ett riktigt bra Tyst pepp-inlägg, så vi kör igång med det direkt.

thumb_Skärmavbild 2015-12-07 kl. 1.22.19 em_1024

Klara Svensson ställer sig på DN-Åsikt frågan om enbart ett extrovert beteende ska belönas i vårt samhälle? Hon är själv introvert och har alltid i skolan fått höra att hon måste bli mer utåtriktad och ta mer plats. Nu har hon fått nog och vill att vi lyfter de positiva och fina aspekterna av att vara den tillbakadragna. Jag håller såklart med!

enhanced-11830-1447447025-1enhanced-27670-1447446912-1enhanced-30989-1447447367-1

Denna fina kavalkad av fiktiva utmärkelser till de som upplever någon form av ångest tycker jag var så peppig och bra! Det behövs mer förståelse för de av oss som inte alltid mår bra och vi måste se till att finnas för varandra<3.

hej

Har ni någon gång skjutit upp att gå till frisören för att ni inte orkar med allt kallprat? Det har jag och det är nog också därför jag alltid låter min syster klippa mig. Nu händer det dock spännande grejer i London där en hårsalong numera erbjuder sina klienter att boka en ”tyst stol”. Denna stol som innebär att frisören inte kommer kallprata, utan enbart prata när det behövs (så att man inte får hela hårsvallet avrakat eller liknande…). Superbra initiativ! Hoppas något liknande kommer till Sverige!

______________________________________________________________________________

Hur enkelt är att egentligen att vara snäll mot sig själv när man mår dåligt? Ganska svårt tycker de flesta. Men det är viktigt att öva sig på att ta hand om sig själv när vi möter motgångar och upplever ångest. Dessutom finns det en himla styrka i det och är en enorm resurs att ha utvecklat. Därför vill jag tipsa om denna artikel, som skriver om fyra tips för att vara snäll mot sig själv när man har ångest. Jag tyckte den var jättebra!

Slutligen vill jag ge ett tips till att kattvänner därute! Det finns tydligen en man som forskat på vilka ljud kattor älskar att lyssna på och som ger dem lugn och harmoni (vadå bästa saken att få forska på?). Och nu finns det skivor att beställa hem till sin lilla fyrbenting. I videon ovan blir man så himla glad av att se kattor som myser och kurrar med sina högtalare för att de uppskattar ljuden så mycket!<3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *