Tysta peppen

Imorgon är det redan december och vi börjar nedräkningen till julafton. Hela denna höst har gått så innerligt fort, jag tycker det nyss var sommar. Idag när jag vaknade var det vitt utomhus och det gjorde mig glad. Jag gillar vintern<3.

Annars ska jag vara helt ärlig med att jag för tillfället inte känner mig helt pepp på världen vi lever i. Sedan en vecka är jag mer deppigt inställd till vad vi människor håller på med, jag som annars är en väldigt hoppfull person. Jag bara känner att om vi fortsätter som vi i Europa gör just nu kommer vi skämmas ihjäl i framtiden när vi tittar tillbaka. Men som en god vän skrev till mig, det deppiga får ta plats just nu och sedan kan jag omvandla det till bränsle och orka kämpa mer om ett tag igen. Känslor finns ju där av en anledning och måste få ta plats<3.

Nu kör vi lite tyst (och julig) pepp tycker jag, det känns passande!

Julkalendern_huvudbild-988x679

Julkalendern börjar imorgon! Jag är orimligt pepp eftersom Lotta Lundgren, som jag gillar himla mycket, är med och för att jag tror hela konceptet kommer bli succé.

Kalendern_Red

Under december kan det ju vara kul att räkna ner till julafton på fler sätt än med TV-kalendern. Förra veckan såg jag ett himla fint tips från Naturskyddsföreningen till de som har mindre barn. De har nämligen fixat en eventkalender där barnen varje dag får göra något roligt, mysigt, pyssligt eller lärorikt. Jag tycker det är viktigt att hitta andra idéer än att enbart konsumera saker. Dessutom är det finaste som finns att spendera tid med de man älskar och detta kan bli en hjälp att ta sig den tiden<3. Tänker även att man som vänner eller par kan göra något liknande, där man turas om att bestämma vad man ska hitta på för något.

thumb_Skärmavbild 2015-11-30 kl. 2.42.14 em_1024

Brené Brown, som skrivit böckerna The gifts of imperfection och Rising Strong, som handlar om sårbarhetens styrkor, erbjuder sedan en tid också e-kurser! Just nu har hon 20% rabatt på sin kurs som heter just The gifts of imperfection. Detta är en kurs som är perfekt för dig som vill sluta fundera så mycket på vad andra tycker och tänker om dig och landa i att du duger som du är. Det enda kruxet är att erbjudandet gäller tills midnatt idag (amerikansk tid) så skynda er om ni är sugna! Hade jag haft tiden hade jag definitivt hakat på detta erbjudande, får hoppas det kommer fler så småningom.

holiday-webinar-e1448762444715

Och till sist, ett ypperligt tips för oss introverta under högtidstider! Michaela Chung, som driver bloggen och hemsidan Introvert Spring, erbjuder tillsammans med Jade Joddle ett gratis webinar imorgon! Där delar de med sig av tips som dessa:

  • How to avoid the dreaded social hangover during the holidays
  • How to deal with pressure from family members who don’t understand your introversion
  • How to keep your social batteries topped up in the midst of the madness
  • A formula for beating overwhelm to the (holiday) punch so you never burn out
  • The secret to surviving nonstop party chit chat and annoying small talk
  • The key to overcoming social anxiety and feeling at ease at any party
  • A simple exercise for strengthening your self-esteem

Anmäl er genom att klicka på bilden ovan!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *