19 reaktioner på ”Vlogg: 4 tips för begränsande blyghet”

 1. Vad modig du är, och bad fint det var! Kändes så lugnt och fint att lyssna på dig och verkligen bra tips som jag bär med mig. Hoppas på fler vlogginlägg 🙂

  Kram!

  1. Tack fina Jeam! Vad härligt att jag ser lugn ut, det ville jag göra :). Ja, det lär nog bli fler vloggar, tyckte det var kul! Kram!

 2. Vad bra video. Känns alltid väldigt intressant att se en vlogg mellan varven som ett komplement till den vanliga bloggen. Du gjorde det bra också. Tummen upp för att få se fler! 🙂

  1. Tack så mycket Elin! Dina ord gör mig väldigt glad :). Ja tycker det känns roligt att börja varva vlogg med text, känns som jag hittat ny inspiration! Önskar dig en fin dag!

 3. Bra vlogg inlägg :)! Befriande att höra någon prata om samma jobbiga tankar som man själv har i sociala situationer, och intressanta och bra tips!

  Jag skulle gärna vilja höra dina tankar kring sociala situationer specifikt på jobb (fika/lunchrast tex). Jag tycker att alla din tips fungerar bra i situationer med vänner/släkt/nya bekantskaper, men på jobbet tycker jag att det blir annorlunda. Jag har ett socialt jobb (reception) där det liksom inte är okej att vara blyg, och där jag ofta hör kollegor tala negativt om tysta/introverta människor. Där är det svårt att acceptera sin blyghet och tysthet, och svårt att erkänna sin blyghet pga rädsla att förlora jobbet. Så man måste låtsas, och det tar så mycket energi. Brukar ta långpromenad på lunchen bara för att komma ifrån.

  1. Tack Savanna för din kommentar, vad roligt att du gillade vloggen! 🙂

   Vad bra att du ger mig förslag på vad jag kan prata om framöver! Det låter verkligen som ett knepigt dilemma, jag vet själv hur mycket energi det tar att låtsas vara någon man inte är bekväm med. Dessutom riktigt tråkigt med dina kollegor som talar illa om tysta och introverta personer. Låter som en klok och bra strategi att ta en promenad på lunchen. Jag ska klura vidare på detta och så dyker det förmodligen upp en vlogg om det de närmaste veckorna!

   Hoppas du får en fin kväll!
   Helena

 4. Go Helena! 🙂 Tycker det var en jätte kul idé med vidoevlog! Och modigt också:) Hoppas på mer videos framöver, och tycker precis som Savanna att det vore intressant att höra dig berätta lite om dina tankar/erfarenheter kring fika/lunchraster på jobb/VFUplats osv. Jag tycker själv det är väldigt svårt att bryta mig in i samtal, och blir lätt utanför. På ett sätt har jag inget emot att sitta tyst under lunchen, men det känns viktigt att försöka delta för att vara ”en i gänget” och ta del av gemenskapen.
  Kram

  1. Tack Camilla, vad glad jag blir att du gillar idéen! 🙂
   Ja, fikarummet är klurigt, det tycker jag med. Ofta ett ställe som kan skapa oro när man är blyg eller introvert. Detta ska jag absolut fundera över, så dyker det upp en vlogg om det så småningom!
   Hoppas du har en fin fredag 🙂
   Kram, Helena

 5. Jag blev både glad och stärkt över att höra att vissa av dina tips är sådana jag försöker använda mig av redan. Jag upplever verkligen att tala om att jag är blyg har hjälpt mig många gånger. Nästa steg är att försöka lära mig minfullness.
  Fler vloggar! Ett tillgängligt och behagligt sätt att lära sig.

  PS kram och tack

  1. Hej H! Vad glad jag blir att du redan använder en del av tipsen och blev stärkt av det! Vad fint att du också känt dig hjälpt av att erkänna att du är blyg inför andra, det gör på något sätt att man kan mötas mer :). Hejar på för mindfulness! Och kul att du gillar vlogg-konceptet, det kommer definitivt fler :).

   Kram till dig<3

 6. Vad kul med vlogg! Go you!!

  Bland de bästa tipsen tycker jag är att man ska acceptera sig själv precis som man är.
  Däremot har jag många gånger varit med om att ångestkurvan inte sjunkit, ibland har den varit på en extremt hög nivå under en längre stund.
  Ser fram emot fler vloggar 🙂

  1. Tack Isabelle, vad glad jag blir!
   Ja jag håller med dig till hundra procent, det är något enormt frigörande och stärkande att omfamna sin personlighet :). Åh, låter tufft att ångesten inte gett med sig :/. Då är det ju himla plågsamt.
   Tack för dina ord, gjorde mig glad! Hoppas du får ett skönt veckoslut :).

 7. Tack för vloggen! Så kul att få se mer av Dig, personen bakom bloggen! Jag instämmer med föregående kommentarer, dvs jag skulle också vilja ha tips/tankar angående hur man blir accepterad som introvert på en arbetsplats där kollegorna är extroverta och inte är speciellt öppna för att förstå andra personligheter. Tack igen!

  1. Tack Elin, vad roligt att du tycker det! 🙂 Ja en sådan vlogg dyker snart upp faktiskt, imorgon eller i början på nästa vecka. Så håll utkik 🙂 Hoppas du har en fin lördag!

 8. Kul att se/höra vlogg från dig, fick ett lugnande och positivt intryck av blyghetspratet :). Instämmer i önskningen om att ta upp blyghet i jobbsammanhang!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *