Tysta peppen

Hej på er! Klockan 7 igår morse fick jag sms om jag kunde tänka mig jobba på mitt extrajobb då en i personalen blivit sjuk. Det tyckte jag passade fint och eftersom vi jobbar dygnspass så blev det helt enkelt ingen Tyst pepp igår. Men idag kommer den! Vi kör igång med den direkt.

thumb_Skärmavbild 2015-11-10 kl. 1.01.13 em_1024

Karins Konstgrepp har jag följt under en lång tid, både hennes blogg, instagram och podd (sörjde mycket då podden lades ned). Hon utmanar oss följare med att ifrågasätta vad som är fult och fint, måste det verkligen uppdelas? Sedan har hon ett sådant sunt perspektiv på kroppar, jag minns tydligt när hon gav oss 3 steg för att få en snygg mage: ”1. Nyp lite i magen 2. Säg ’det här var en snygg mage’ 3. Klart” Ja, ni hör ju, vettig och fin människa. Nu härom dagen såg jag bilden ovan på hennes instagram och blev så himla berörd. Då jag läser mycket om självmedkänsla nu tänker jag att detta är precis vad det är<3.

How_Your_Personality_Matures_with_Time_SOURCE_stocksnap

Susan Cain skriver på Quiet Revolution väldigt intresseväckande om hur våra personligheter kan utvecklas när vi blir äldre.

thumb_Skärmavbild 2015-11-10 kl. 1.26.09 em_1024Väldigt passande, då jag just nu skriver om Myer Briggs personlighetsindikator, har det nu lanserats en ny hemsida om personligheter! Hemsidan heter TypoCafé och det är personer från HSP Sverige som ligger bakom den. Såhär skriver de om hemsidan:

”Sedan några månader tillbaka har den nya webbplatsen vuxit fram och när detta skrivs inrymmer den redan ett drygt åttiotal artiklar utifrån tre olika personlighetstypologier, där HSP utgör en av dem. De övriga två är Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) och Enneagram. Syftet är att stimulera intresset för kunskaper och diskussioner om personlighetsläror, och detta görs med artiklar på olika nivåer”

Hur bra låter inte detta? Här kommer jag absolut hänga och lära mig mer och hämta inspiration.

Skärmavbild 2015-11-10 kl. 1.40.01 emAvslutningsvis bjuder jag på lite söta kattor<3. Nu har ju Halloween redan varit men tänker att den är värd sina korta minutrar. Klicka på bilden så kommer ni till videon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *