Tårar, affärsplaner och hjärtat på rätta stället

Det är slutet av oktober och jag försöker ta djupa andetag när jag är ute och går. Löven har fallit och träden blir nakna. Jag blickar upp mot den gråmulna himlen och tänker att mitt synfält nu ser ut som om det vore taget ifrån en svartvit film. Naturen börjar vila under den här tiden på året och jag önskar att jag kunde säga att jag gjorde samma sak. Där jag vandrar inser jag att tankarna går på högvarv. Det är mycket som behöver processas och bearbetas. Men det har en lugnande effekt på mig att se hur träden, löven och marken tycks slumra in allt mer. Jag tänker på tårarna jag fick bevittna härom dagen och att också den smärtan kommer somna in en dag. Att det en dag blir ljusare och växer något nytt ur det onda.

Jag vänder blicken till mina fötter som sjunker ner bland alla löv på grusvägen. Ljudet av prasslande höstlöv är för mig lite som en signaturmelodi för oktober och november. Det och den krispiga luften som når ända till tårna när man andas djupt. Tillsammans med ljudet av prasslande löv samsas ord som likviditetsbudget, affärsidé, kundkrets och konkurrenter i mitt huvud. Jag har precis lärt känna dem men tycker att det går lättare än jag trott att förstå mig på dem. Just nu måste alla siffror skrivas in i olika budgetar som ska representera Blygmodigs första år som företag. Jag ler när jag tänker att jag inte har en aning vad som kan ha skett när det året är slut.

I slutet av min promenad stoppar jag in mina hörlurar i öronen. Innan musiken hinner strömma in i hörselgångarna hör jag hur hjärtat slår snabbt. Det fina med det är att jag då får en insikt om att jag just nu gör väldigt mycket som hjärtat klämtar för. Det gör mig tacksam. Att jag vågade ta detta år för att satsa på Blygmodig och lyssna inåt. Det kan gå hur som helst. Men hjärtat gläder sig och det om något är en sak jag kommer tacka mig själv för under resten av livet. Inte en särskilt dum insikt alls en vanlig onsdag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *