Tysta peppen

God morgon på er fina läsare. Efter en tung vecka var det himla fint att få slå sig ner och författa tysta peppen. Det ger mig en lite mjukare och varmare känsla i magen än den jag haft de sista dagarna. Jag hoppas dessa tips kan förmedla samma känsla för er vart ni än befinner er <3.

7-Ideas-for-Tackling-Tough-Conversations_SOURCE_Stocksy

Hur många av oss hamnar inte i knepiga situationer med extroverta personer i vår närhet? Där vi känner att våra behov inte blir tillgodosedda? Jag är snabb med att räcka upp handen här och svara ja på dessa frågor. I denna artikel där Val Nelson svarar på en läsarfråga på Quiet Revolution ger hon råd om hur vi kan hantera sådana dilemman genom att kommunicera på ett ärligt och medkännande sätt. Jag uppskattar att hon är noga med att poängtera att vi inte ska lägga skulden för våra upplevelser på den andra. Det är genom att hoppa över skuldbeläggningen som vi kan mötas och lösa dessa problem.

photo-original-2

Kommer ni ihåg filmen Sensitive om högkänslighet som jag berättade om för ett tag sedan? Den gick ju vid premiären enbart att se under en kortare tid och de visste inte hur det skulle bli med försäljningen av den. Men nu har jag goda nyheter! Nu kan man nämligen både hyra och köpa den. När du hyr den kostar det 4,99 dollar och när du köper den 9,99 dollar. Väldigt prisvärt om ni frågar mig då den är sevärd! Klicka er in här för att läsa mer.

ca. 1905 --- One women seems left out of the crowd while sitting on a log, ca. 1905 --- Image by © Kirn Vintage Stock/Corbis

Härom dagen hittade jag en artikel med rubriken ”the strange, surprisingly effective, cure for social anxiety” och blev såklart nyfiken. Detta är en artikeln där författaren intervjuar Stefan Hofmann som skrivit böcker om detta ämne och även mött många med social fobi i sin gruppterapi som är lokaliserad i Boston. Han berättar i intervjun om en metod som kan tyckas låta ganska extrem men som i den rätta kontexten, med professionella omkring sig, är väldigt effektiv.

ownhero

Veckans sista tysta pepp är mitt favorittips för denna gång. Jag hittade till den för att jag läste om boken Party of one av Anneli Rufus. Boken är från 2003 och en av de första böckerna att hylla det här med att vilja vara ensam (också ett fint tips!). När jag googlade runt lite hittade jag artikeln How to become your own hero av henne från september i år. Hon skriver så himla fint om hur vi kan öka vår självkärlek och självkänsla genom att imitera människor vi ser upp till. Hennes text är precis sådär genuin, charmig och varm som jag gillar. Jag kommer ta med mig denna under veckan och fundera på vilka mina förebilder och hjältar är som jag skulle kunna imitera. Kanske kommer det till och med ett inlägg om det när jag funderat lite mer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *