Tysta peppen

Igår hade jag en riktigt mysig söndagskväll. Jag bakade dinkelfrallor inför veckan, slängde ihop en god smoothie och satt bänkad i soffan bredvid David och katten som kom in då och då från sina äventyr. Det är något särskilt med nybakat bröd alltså, det får mig alltid på ett gott humör. Denna vecka tänkte jag försöka vara riktigt effektiv och ta tag i massa ”starta företags-grejer”. Det är betydligt mer att tänka på än man kan tro! Som tur är känns det inte alltför tråkigt. Men jag tycker vi startar med en rejäl dos tyst pepp för att kicka igång veckan ordentligt!

9789137145952

I mars kommer Linus Jonkman, författaren till boken Introvert, ut med en ny bok! En bok som fördjupar hans tankar kring kraften i egentid. Så himla roligt att det kommer fler böcker i detta viktiga och intressanta ämne. Nu kan man gå in på adlibris och bevaka denna så att man får ett mail direkt den finns inne att beställa! Så här skriver förlaget Forum om boken:

Linus Jonkman gräver sig nu ännu djupare ner i det mänskliga behovet av att få vara för sig själv: Självsamhet är konsten att njuta av sitt eget sällskap. Det är en plattform för dagdrömmar, grubblerier, kreativitet, och analys. Fast främst är självsamhet en känsla som gör att egna stunder blir en njutning och en källa ur vilken vi hämtar de bästa av våra tankar.

thumb_Skärmavbild 2015-10-19 kl. 10.42.00 fm_1024

”Det är dags att börja lyssna på oss tysta”, tycker Jacob Hammar, som skrivit en artikel i Expressen. Jacob formulerar sig på ett rakt och lättförståeligt sätt som jag tror gör att många skulle lära sig mycket av att läsa denna korta text. Kul att svensk media uppmärksammar detta mer! tumblr_nsj9tcMOgY1qkv5xlo1_500

Jag blev så glad när jag såg denna gif, som kan hjälpa den som har ångest. Jag vet själv hur panikartade andetagen kan bli när man får ångest och tycker att denna känns väldigt lugnande och konkret att följa. Den kan också användas i vardagen för att påminna sig själv om att ta ett djupt andetag ibland.

SEPT15_01_128233100_b

I artikeln How making time for books made me feel less busy berättar Hugh Mcguire hur han gjorde för att skapa tid för att läsa böcker igen. Han beskriver hur han, som så många andra, fastnar vid sociala medier. Något som han upplevde gjorde honom stressad och han upplevde att han inte hade tid att läsa några böcker. Men när han tog upp sitt läsande igen ledde det till att han faktiskt kunde stressa av. Väl värd sin läsning tycker jag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *