Tysta peppen

Hej på er kära läsare. Igår var mitt hjärta fyllt med andra ord och därför blev det en annan text än Tysta peppen som fick ta plats. Men idag kommer den, veckans tysta pepp! Det är en brokig skara på fyra länkar jag levererar till er idag. Hoppas ni gillar!

shynessisapartJoe Moran skriver klokt om att blyghet är en mänsklig känsla och egenskap.

.ambiverts

Många av oss är introverta, men en hel del är kanske även ambiverta? Eller har ambiverta i sin omgivning. Denna härliga artikel, fylld med gifar (bilder som rör sig), beskriver 21 tecken på att en är just en ambivert personlighet!

didgathecatKatten Didga är ju bara för cool (och söt, som alla kattor!), titta in klippet när Didga utmanar världens bäst tränade hund och visar vart skåpet ska stå.

shynessgene

Bland de bästa citaten jag vet. Återfinns även i Nejra Van Zalks avhandling Adolescent Shyness and Social Relationships som jag varmt kan rekommendera er att läsa igenom. Nejra är för övrigt en av få forskare i Sverige som under längre tid fokuserat på social ängslighet och som kontinuerligt kommer ut med nya forskningsrön kring detta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *