Tysta peppen

Dags för veckans tysta pepp! Just idag kan jag verkligen behöva den. Haft ett riktigt energitapp den senaste tiden och behöver suga åt mig av alla positiva små ting och händelser. Som igår kväll när vi hade släppt in katten och han la sig i fönstret och förundrat tittade ut i natten och samtidigt kurrade. Med en helt förnöjd katt i rummet stiger värmen och jag passade på att njuta av hans förmåga av att bara vara<3.

Emmy Rasper

”När jag berättar att jag ofta reser ensam brukar människor titta på mig som om att jag ägnar mig åt en livsfarlig äventyrssport. Sen säger de: ”Det hade jag också velat göra!” och frågar om jag inte är rädd eller känner mig ensam.

Vad jag tror att de missar är att den sport jag ägnar mig åt är en självvald ensamhet. Det är den lyxiga varianten av ensamhet som står i skarp kontrast till den ofrivilliga ensamheten.”

Emmy Rasper berättar om att resa ensam och om hur det gjorde att hon hittade sig själv.Myerbriggs3

Gedigen och intressant artikel om hur vi kan upptäcka vilka personlighetsegenskaper som personerna i vår omgivning har, utifrån Myer Briggs.

infographic

En infographic dedikerad till alla oss introverta som förklarar hur just vi ska göra för att bli och vara lyckliga i livet!kindDenna söta WikiHow om snällhet snubblade jag över häromdagen och tänkte att den passade på tysta peppen. Det är helt enkelt en guide med bilder för hur du ska gå tillväga för att bli snällare<3. Just snäll är en himla underskattad egenskap som jag tycker vi bums ska peppa mera för!

The-Gifts-of-Introversion_Hero

Quietrevolution levererar ofta fina artiklar om introversion. Förra veckan hittade jag denna om gåvorna som vi introverta har. Författaren menar att debatten många gånger handlar om vad vi inte har och vill istället rikta in den på att visa och lyfta vad vi faktiskt har som våra styrkor. Så in och läs The gifts of introversion, nu bums!

Skärmavbild 2015-08-31 kl. 1.33.14 fmTill sist så såg jag reprisen av förra veckans Babel igår och det var en fin liten stund under deras programpunkt Biblioterapi (där de tipsar tittare som skrivit in och bett om boktips). En tittare som skrev in för att hen ville bli mer som Pippi Långstrump fick ett himla klokt svar av Kerstin Ekman. Det hela börjar vid 55.00 i programmet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *