The Quiet Revolution

QuietRevFörfattaren till den fantastiska boken ”Tyst”, Susan Cain, är initiativtagaren till det fina projektet The Quiet Revolution. Denna plattform, som är under uppbygnad, är tänkt att vara en oas för oss som är introverta. Den är även tänkt att fungera som ett sätt att få vettig information för de som har introverta i sin närhet.

På deras FB-sida kan man nu följa med i utvecklingen kring hur de tänker med plattformen,. Bland det senaste jag läste var att Priscilla Gilman, som är författare och professor, kommer fungera som utbildnings- och föräldrskapsrådgivare på Quiet Revolution. Till henne kan kan alltså maila frågor om hur en kan möta introverta barn i skolan eller inom familjen. En annan fin grej FB-sidan hade härom dagen var en #QuietHour, vilket jag tror är en återkommande punkt. Sist undrade de vilken fråga följarna ville få istället för ”Hur mår du?”/”Hur var din helg?” när de träffar någon de känner. Någon föredrog att få frågan ”How is your heart today?” (Hur står det till med ditt hjärta idag?) och en annan ville ha fråan ”What made you smile/laugh today?” (Vad fick dig att le/skratta idag?)

Själv känner jag en hel del ro när jag klickar mig in på The Quiet Revolution. Det känns verkligen som en oas för oss med en introvert personlighet. Jag tycker definitivt att ni ska besöka både hemsidan och FB-sidan! Jag kommer också att uppdatera er om när den är helt klar.

2 reaktioner på ”The Quiet Revolution”

 1. Vad spännande!

  Det skulle vara intressant om du skrev ett inlägg om hur det är att vara blyg/introvert och växa upp med syskon. Själv har jag inga syskon, men undrar hur det skulle ha varit… Ibland tänker jag att jag inte hade varit blyg om jag haft syskon, men eftersom jag vet att det finns personer med syskon som också är blyga, så antar jag att det inte är hela förklaringen.

  Hur tror du att det påverkat dig att ha växt upp med syskon?
  Var det svårt att få egentid då du bodde ihop med syskon (om du gjorde det)?
  Har du några funderingar om just blyghet i relation till syskon?

  1. Hej Emina! Tack för din kommentar och tankar :).

   Intressanta frågor du ställer. Jag ska klura på dem så kommer det eventuellt ett inlägg om ämnet framöver :).

   Önskar dig en fin lördag!
   /Helena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *