En intresseperiodares tankebubbla

Jag tänker: ”Åh, det där måste jag kolla upp” vilket utlöser en automatisk handling av att greppa efter mobilen, peka mig fram till google-sök och klicka in dagens måste-sök. Eller. Dagens hundrafemtonde måste-sök för att vara korrekt.

Sådär håller jag på, nästan varje dag, söker och söker, lär mig mer och kommer närmare något ämne. Men det är inte alltid samma område utan det där kan skifta ganska rejält även om det för det mesta är inom något av mina hjärteämnen. Saker som jag alltid återkommer till är; att leva enkelt/miljö/odling, blyghet/introversion/högkänslighet, mina jobbval, engagemang för att göra samhället bättre och djur (kattor och marsvin). Just nu är jag helt inzoomad på att lära mig mer om integration, något som väcktes i mig förra våren men som nu explosionsartat blivit en besatthet. Jag vill engagera mig på olika nivåer, veta mer om EU-migranternas situation och läsa kurser.

Jag älskar känslan som kommer när jag blir uppslukad av ett ämne. Det blir som att det är det viktigaste som finns just nu och att jag inte kan få nog. Men samtidigt är det frustrerande. För många gånger handlar det om att jag har denna härliga energi en begränsad period och sedan avtar det. Dessutom kan jag känna mig ganska avslagen av att enbart sitta och googla kring mina hjärteämnen. Jag vill ju göra något. Jag har exempelvis tänkt jättemycket på de EU-migranter som sitter på våra gator och tigger. Och jag har tänkt så mycket att jag nu är less på mina egna tankar, för de kommer liksom ingen vart. Så nu har jag i princip bestämt mig för att försöka våga göra något mer än att bara ge pengar nästa gång jag möter någon av dem. Jag behöver komma utanför mitt huvud.

Att jag tar upp detta är för att jag skulle vilja bolla med er hur ni gör för att gå från tanke till handling? Jag upplever ofta som introvert, och kanske särskilt kombinationen introvert och blyg, att en har så mycket vilja och engagemang men att det sedan stannar i huvudet. Jag är också medveten om att jag heller inte orkar engagera mig hur mycket som helst, på grund av begränsat energiförråd. Men jag tänker att för egen del skulle jag må gott av att göra lite mer i nuet än att bara tänka och planera för hur jag ska engagera mig i framtiden. Jag vill ju leva mer nära mitt engagemang i praktiken.

Så, hur gör ni när ni brinner för något men fastnar i huvudet? Berätta gärna!

4 reaktioner på ”En intresseperiodares tankebubbla”

 1. Hej!

  Intressant inlägg då jag känner igen mig. Jag har också många tankar som jag vill förverkliga men kommer nästan aldrig till skott. För det mesta stannar det vid tanken då jag också är introvert, blyg och högkänslig. Ibland känns det som att jobbet tar all min energi fast jag skulle vilja lägga/spara energin till mina fritids intressen istället. Men jag tycker också om att sväva iväg i tanken utan att det för den skull behöver förverkligas.

  Det som har fungerat för mig när det gäller att förverkliga drömmar är nog att jag enbart har bestämt mig för att nu är det dax att omsätta tanke till handling. Idag vet jag att jag mår bättre av våga prova på nya saker utifrån att det också ger mig energi i form av personlig utveckling. Jag blir tryggare i mig själv när jag inser att jag klarar av saker som jag till en början inte trodde var möjligt. Det som är viktigt för mig är dock att jag måste ha inplanerad tid för återhämtning. På så vis får jag, konstigt nog, mer energi i det jag arbetar med i stunden då jag vet att vilan kommer senare.

  Tack för en inspirerande blogg!

  1. Hej Ida! Tack för din kommentar :). Här kommer ett lite sent svar, måste ha missat aviseringen om att det kommit en ny kommentar.

   Känner verkligen igen mig i den frustrerande känslan av att vilja lägga mer tid på sina fritidsintressen framför jobb och annat men inte riktigt ha den möjligheten. Att bara köra på och förverkliga tycker jag låter som en klok idé! Och att se det som att en blir tryggare när en vågar testa nya saker är en tanke jag ska ta till mig.

   Låter himla härligt att du i situationer kan få mer energi av att veta att vilan kommer om en stund, det tror jag är jätteviktigt som introvert/högkänslig.

   Tack för dina tankar och hoppas du får en fin vecka!
   Helena

 2. Hej, första gången jag är här. Fint inlägg! Jag känner så igen mig. Jag har (sen idag) börjat vara ledig en dag i veckan just för att ge mig själv mer åthämtning och möjlighet att göra mer av det jag drömmer om. Dit har jag kommit lite tack vare en e-kurs ”gör din grej” där många andra högkänsliga är med. Jag upplerver det som viktigt för oss att få göra gott då vi tar så mycket intryck av det som är jobbigt omkring.
  Ett tips är att beskriva sin önskan, det man vill göra, och sen börja göra mer av det. Inte allt på en gång. Små små steg i rätt riktning. Gör lite mer av det du vill varje dag, på något sätt. När man står inför ett beslut kan ma tänka ”för det här mig närmre eller längre ifrån mitt mål” för att känna av vilken riktning man ska gå i.

  Lycka till! Vi högkänsliga har så mycket att ge världen när vi väl hittat våra sätt. Kram!

  1. Hej Maja!
   Vad roligt att du hittat hit och att du delar med dig av dina upplevelser. Låter ju som en väldigt god idé, att börja ha en ledig dag för att ha tid över till att göra det en drömmer om, du får gärna skriva och berätta om hur det går! Den där e-kursen låter suverän, får försöka tipsa om den här på bloggen så fler kan se att den finns.

   Att skriva ner sina drömmar tror jag också är jättebra, då blir det mer konkret. Och att ta små steg är också viktigt när en är högkänslig eftersom det annars kan ta sådan energi om en tar på sig för mycket.

   Tack Maja! Lycka till, till dig med!
   Kram, Helena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *