Nästa: Student igen!

Nu har det nästan gått en vecka av 2015 och jag tycker redan siffrorna känns bekanta och inte sådär helt bisarrt fel som jag i vanliga fall kan tycka det är att byta siffra på året. Och fastän siffrorna är ojämna ^^ kan jag känna att det är ett spännande år som väntar!

Årets första och förmodligen största förändring för min del sker den 19:e januari när jag börjar som student igen. Denna gång ska jag läsa till Folkhögskolelärare på Linköpinguniversitet! Utbildningen är på ett år och min tanke är att den är en god grund för att sedan kunna jobba med både socialt arbete och folkbildning, gärna på ett studieförbund (mitt drömjobb). Det känns som en väldigt rolig utbildning, särskilt delarna som fokuserar på folkbildning. Men utbildningen är nog ganska utmanande också för en blyg viol som mig eftersom det är mycket praktik ute på folkhögskolor. Vi får se hur allt känns när jag börjar, men jag har tänkt att jag ska testa och så får jag väl hoppa av om det känns allt för stort för mig. Min socionomutbildning känns då som en trygghet att falla tillbaka på.

Eftersom utbildningen är i mina hemtrakter kommer jag flytta hem till mina föräldrar och börja med att pendla. Sedan hoppas jag på att även David och katten kan komma hit framöver, vore så mysigt att skaffa ett stabilt liv i östgötatrakterna med dem. Och känns gott att ha den framtidsplanen när vi nu går tillbaka till att ha distansförhållande igen (vilket känns lagom segt).

Är det någon av mina läsare som ska börja plugga nu till våren? Vad ska ni läsa isf?

6 reaktioner på ”Nästa: Student igen!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *