Mina favoritpoddar

Efter önskan kommer här ett inlägg med fler podcasttips. Det är blandade teman och alla kan inte kopplas till bloggens fokus. Men den röda tråden tror jag är att en kan lära sig mycket av dem alla. Här kommer de, i bokstavsordning.

Författarpodden
Författarna Agnes Hellström och Frida Skybäck pratar i denna podd om det en tredjedel av Sveriges befolkning drömmer om – att skriva en bok och få den utgiven. De tar upp saker som hur det går till när en får bokkontrakt, hur deras skrivprocess ser ut, ”författarmyten” och mycket mer! För dig som ingår i den där tredjedelen kan detta vara en mycket intressant podd. Jag tycker den har ett skönt tempo och det är roligt att få en djupare inblick i en värld som ibland kan kännas ganska sluten.

HanaPee’s otroliga podcast
Åh, detta är den ena av mina favoritpodar, som jag inte missar ett avsnitt av. Det är alltså bloggerskan HanaPee och hennes kompis Martin som håller i denna podd. De pratar om ALLT möjligt, mest aktuella händelser och olika anekdoter från deras liv. Jag gillar stämningen i deras podd. Den är både tankeväckande och rolig. Plus att de alltid har ett genusperspektiv i bakgrunden och det gillar jag skarpt.

Karin och Saras podcast
Och detta är den andra av mina favoritpoddar<3. Det är vännerna Karin (som har bloggen Karins konstgrepp) och Sara som i denna podd pratar om sina liv och diskuterar stort och smått. Om stämningen är skön i Hanapees podcast är den nog än skönare hos Karin och Sara. Jag gillar verkligen deras relation, att de har sådan härlig humor och samtidigt kan snacka djupa saker. Det var så gripande att höra Sara berättat hur de hanterat att hennes son blivit utsatt för mobbning. Och himla roligt när Karin och Sara kom på att de borde anordna ett bästisbröllop för dem på Island.

P3 dokumentär
P3 kan verkligen detta med dokumentärer. Händelser som till en början inte låter så spännande lyckas de engagera mig i. Och det känns intressant att lära sig mer om nutida händelser.

Psykpodden
Just nu har psykpodden paus på obestämd tid, men det finns ett fint arkiv att lyssna igenom. Som namnet antyder så handlar denna podcast alltså om psykisk ohälsa ur många olika vinklar. Jätteviktigt ämne och intressant att lyssna på. Finns till och med ett om introversion, som jag dock inte har lyssnat på än.

Radiopsykologen
Ännu ett program från SR som jag tycker ni ska lyssna in. Radiopsykologen svarar i varje avsnitt på olika lyssnares problem som de vill försöka lösa. Det blir ett terapeutiskt samtal där en själv kan lära sig mer om både sin egen person och andras.

Värvet
Sist, men inte minst, vill jag tipsa om Värvet. Det är en intervjupodd där kända personer intervjuas i 1,5 timme. Det brukar bli himla intressanta samtal och eftersom Värvet har funnits jättelänge nu finns det massvis med avsnitt att lyssna igenom. Några favoriter är Nour el Refai, Özz Nujen och Liv Strömquist.

3 reaktioner på ”Mina favoritpoddar”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *