HSP-tips!

Sensitivity strengthHär kommer ett inlägg fyllt med tips till er som identifierar er med högkänslighet. För nu händer det grejer förstår ni, och det tycker jag är både spännande och himla roligt!

Första tipset är att det numera finns regionala HSP-grupper på Facebook, du kan genom dem knyta nya kontakter i din närhet som också har en högkänslig personlighet. Jag har sett att många kör med att ses för en fika i olika städer, låter ju himla fint! På HSP-Sveriges hemsida finner ni hela listan på alla regionala grupper, klicka er dit här.

Det andra tipset är att författaren till Den högkänsliga människan, kvinnan som också myntade begreppet Highly Sensitive, Elaine Aaron, kommer till Stockholm den 15:e Maj 2015. Hon håller ett föredrag på fredagen som kostar 380 kronor, men får en inte nog kan en vara med på en weekend där lördagen ägnas åt workshops med Elaine. Dessa fokuserar på ämnen som dessa:

 • En stor utmaning för högkänsliga: att lära sig hantera överstimulering.
 • Högkänslighet och arbete: yrkesval, hur man hanterar stress med mera.
 • Högkänslighet och relationer: olika temperament, hur man möter människor, blyghet, rädsla för intimitet, att komma överens med icke-högkänsliga, maktfrågor, rätt volym, förklara högkänslighet för sin partner, konfliktlösning.
 • Att se barndomen med nya ögon: depressivitet hos barn, anknytning.
 • Högkänsligas stora behov av meningsfullhet: värdet av ett andligt perspektiv och utövande

Kika in i HSP-Sveriges kalender för att läsa mer.

Det sista tipset är att Ihrene Abrahamsson, författaren till boken Upptäck känligheten – Din gömda kraft, kommer till Göteborg den 15:e Januari 2015 och håller ett föredrag om att vara högkänslig. Fokus kommer ligga på att hitta större balans med sin högkänslighet. Det kostar 200 kronor om en anmäler sig innan 31:a december och 300 efter det datumet. Läs mer om detta här. Jag kommer förmodligen själv gå på detta, så är det någon som vill slå följe är det bara att skriva en kommentar eller maila mig. Om vi blir ett gäng kanske vi kan ses och ta en fika/äta något innan? Vore trevligt!

Sist vill jag bara säga; tusen tack för era fina kommentarer, det värmer att jag har sådana empatiska och förstående läsare<3 Skål för er!

 

5 reaktioner på ”HSP-tips!”

 1. Jag är själv introvert och en högkänslig person. Jag visste inget om HSP förrän min chef sa på ett fint sätt att hon trodde att jag var en person med HSP. Jag hade en tid det jobbigt på mitt arbete så hon frågade mig om jag visste något om HSP, hennes son var högkänslig så hon kände väl igen tecknen. Jag fick information om en hemsida och jag kan bara säga att jag kände igen mig jättemycket i det som sas. Intressant! 🙂

  Köpte böcker från Elaine Aron, jag tycker om hennes böcker jättemycket. Vad roligt det hade varit om man hade kunnat träffa henne! 🙂

  Tack för informationen!

  1. Vad fint att din chef frågade dig på ett sådant bra sätt o att det verkar ha inneburit mkt positivt för dig :-).

   Ja visst vore det fint att träffa Elaine, hon är en stor förebild!

   Hoppas du får ett fint veckoslut :). /Helena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *