Orkelöshetens dagar

Och så kom den igen. Orkeslösheten. Jag som trodde jag var armerad med ny energi och inspiration, och att detta skulle räcka åtminstone fram till jul. En tycker väl kanske att jag borde känna mig själv bättre än så. Att orkeslösheten ofta kommer på besök i mitt liv och har gjort det genom stora delar av mitt liv. Men när den nya energin kommer så glömmer jag det där som varit. Ganska fint på sina sätt eftersom jag då verkligen lever, jag stannar inte. Men även smått opraktiskt eftersom jag startar nya projekt när jag mår bra och sedan inte orkar genomföra dem som jag tänkt när orkeslösheten kommer på besök. Och det ger mig onödig press och stress, ”att jag borde ju…”, när det enda jag behöver är kravlös vila.

Men idag har jag bestämt att jag ska åka och simma. Det bara ska jag. För jag har inte kommit iväg en enda gång den här veckan för att jag inte har orkat. Fast att jag tycker det är så roligt med mina vattenpass. Att vara i vatten är lite terapi för mig och därför har jag bestämt att simhallen är obligatoriskt idag. Jag behöver den energi som det ger mig.

Jag hoppas blogginspirationen kommer tillbaka pang bom snart, för jag saknar att skriva men vet inte riktigt om vad. Men så vet ni hur läget är. Jag hoppas ni är rädda om er och att er helg blir fint<3

13 reaktioner på ”Orkelöshetens dagar”

 1. Orkeslösheten har mig i sitt grepp här med. Känns jobbigt trots att man vet att den kommer.
  Efter att ha tillbringat en helg med människor som står långt ifrån mig faller jag in i denna ”sömn”…borde förstått att det skulle bli så men ”glömmer” när energin finns där.
  Nu känns det mer som ångest över att jag inte lyckades stå emot denna helg.
  Bestämmer mig ( än en gång ) för att detta var sista gången med det umgänget.
  Dina inlägg speglar min vardag på ett bra sätt
  Tack <3

  1. Tack Pia för dina ord! Känner väl igen mig i att hamna i orkeslöshet efter att ha umgåtts med människor som står långt ifrån en. Det är så jobbigt när den kommer, denna mattlöshet. Jag hoppas den släpper sitt grepp om dig och att energin kommer tillbaka<3 Tack för att du delar med dig!

 2. Det är spännande att följa din blogg med alla kloka ord. Jag känner så igen orkeslösheten som så ofta kommer över mig. Än har jag inte hittat min balans eller min plats i livet. Men jag ska göra det. Hoppas du fick/får en skön simtur! Ha en fin helg!

  1. Hej Anne! Jag håller med dig, det är så svårt att hitta den där balansen, men det är bara att fortsätta försöka :). Så roligt att du tycker det är spännande att följa min blogg, det värmer! /Helena

 3. Känner igen orkeslösheten! Men så duktig du var som bestämde dig för att ta din efterlängtade simtur trots den enorma tröttheten. Hoppas du fick en energi – och glädjekick av simningen!! ? kram

  1. Tack så mycket, dina ord värmer! 🙂 Simturen blev inte helt lyckad på grund av skrikande skolbarn men jag kom faktiskt iväg och det hade jag inte riktigt trott så det är jag stolt över! Hoppas du får en fin vecka. Kram

  1. Åh, men tack Fröken Spara! Det gör mig glad :). Just nu känns det som att inspirationen och energin börjar komma tillbaka, det känns fint.

   Hoppas du får ett fint veckoslut! /Helena

 4. Tack för att du delar med dig av dina tankar och känslor. Har också varit lite låg på energi, så det har tagit ett tag att kommentera. Men nu är energin tillbaks, det som började som en kommentar blev så långt att det fick bli ett inlägg på min blogg istället 🙂

  1. Tack Anders för din kommentar och vad roligt att dina tankar blev ett helt inlägg! Jag uppskattade verkligen din reflektion kring varför vi alltid ska sträva efter en balans, och alltså något slags medelvärde. Har inte tänkt på det som så tidigare och det har verkligen satt igång mina tankar och funderingar, på ett utvecklande sätt! Så tack :).

   Även härligt att din energi kommit tillbaka till dig, det är alltid ett sådant kärt återseende :). Jag passade på att tipsa mina läsare om din blogg, tycker du har så många intressanta inlägg och ville tipsa till de som inte hittat dit ännu.

   Hoppas du får en fortsatt bra vecka. /Helena

   1. Jättekul att mitt inlägg gav dig något 🙂 Och superkul att du gillar min blogg och tipsar om den! Efter det här kan veckan inte bli annat än fantastisk vad som än händer 😉 Ha det bäst! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *