Rubbad trygghet i boet

Den senaste veckan har sannerligen varit tuff rent trygghetsmässigt. De renoverar vårt lägenhetshus, som jag berättat tidigare, och just denna och förra veckan har det inneburit att vi inte kunnat vara i lägenheten på dagtid då de byter fönster. Jag är en tvättäkta hemmavarg som älskar att dra mig länge i sängen för att sedan gå upp och pillra med olika sysslor innan jag tar mig an världen. Det har såklart inte fungerat alls på sistone utan jag har fått gå upp i ottan och knallat över till grannen med vår katt. Även om jag är enormt tacksam till vår granne som låter oss vara hos henne så kan jag sällan slappna av på samma sätt hemma hos andra som i vårt lilla bo.

I och för sig kan jag knappast påstå att jag kunnat känna den frid som jag gjort hemma när de bara arbetade på utsidan av lägenheten heller. De har ju satt upp ställningar och går precis utanför våra fönster. Det finns såklart persienner och gardiner men jag tycker ändå det är jobbigt att höra röster så nära utanför. Jag märker att jag blir väldigt trött av att det hela tiden är ljud och av att jag spänner mig utan att tänka på det. Det tar energi och jag sover återigen massvis med timmar utan att bli utvilad.

Detta har i sin tur lett till att jag enbart orkar med mina halvtidsstudier och mitt timvikariat och inte alls kunnat fokusera så mycket på bloggen och hemsidan som jag velat. I detta nu funderar jag på att hoppa av min kurs, eller åtminstone lägga den på is en tid framöver och ta ikapp längre fram. Men vi får se, ogillar att ha saker hängandes efter mig.

Har ni tips och tankar kring hur en kan göra för att renoveringen inte ska ta så mycket energi från en? Någon med egna erfarenheter?

7 reaktioner på ”Rubbad trygghet i boet”

 1. Just när det gäller ljud (jag har en hel del folk som pratar omkring mig på jobbet) så har jag löst det med mer ljud 🙂 Hörlurar med bra musik stänger ute alla främmande ljud och gör det mycket lättare för mig att vara fokuserad på det jag gör, och jag behöver inte lägga energi på att lyssna.
  Det ska vara musik man har hört några gånger så man inte lyssnar så mycket på den. Ny musik blir det ju lätt att man lyssnar aktivt på och det är inte meningen i det här fallet 🙂

  1. Jaa, musik är ju aldrig fel för att zooma ut annat som irriterar :). Smart det där med att lyssna på välbekant musik, så att en inte lyssnar aktivt utan kan fokusera på det en håller på med, det ska jag tänka på 🙂 Tack!

 2. Jag förstår precis! Och det kan ju kännas larvigt att något sådant kan rubba ens cirklar men det kan det. Vet inte om det kan funka för dig, men kanske för någon annan… jag fick tipset av Linus Jonkman om appen Simply Noise. Jag jobbar i kontorslandskap med mycket liv och rörelse och högljudda kollegor. På med stora lurar och s.k. white noise. Jag kan koncentrera mig utan att dränera mig helt!

 3. Jag känner sååå igen det du skriver. Det är gräsligt att ha ngn i ens hem, eller precis utanför. Känslan av instängdhet och ofrihet är total.
  Vi ska antagligen byta våra fönster till vår bostadsrätt i vår och det bävar jag för … Jag tror att man kan prova med att låtsas att man sätter sig i en glaskupa (visualisera som en ostkupa), som skydd mot andra energier. Det Anders och Lotta har skrivit låter väldigt bra. Jag tror meditation också kan hjälpa – att gå in i sig själv. Även medveten närvaro i det man gör.
  Det är en tuff sits och tanken på att det är tidsbegränsat är nog ngt jag kommer ha i baktanken hela tiden för att orka. Hoppas du hittar ett hjälpande sätt.
  Stor kram Lina

  1. Hej Lina! Vad glad jag blev av din kommentar, och roligt att se att du startat en ny blogg – den ska jag följa med nyfikenhet!
   Skönt med människor som förstår det jag beskriver och jag tror också att det är viktigt med medveten närvaro, att kunna sätta sig själv i en liten bubbla. Ja, att tänka på att det är tidsbegränsat känns väldigt skönt, enligt de själva kommer de vara klara innan december så jag får ta sikte på det helt enkelt. Hoppas att fönsterbytet för er kommer få smidigt när den tiden kommer!

   Stor kram<3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *