Blyga Myran, höst och planer

Åh, alltså ni<3 Jag är alldeles överväldigad över de fina kommentarerna på förra inlägget – ni läsare är verkligen fantastiska, TACK!

Mitt lördagspass började ganska tufft, fick en dålig känsla direkt jag kom dit, som att jag inte riktigt var välkommen. Och den känslan höll i sig största delen av dagen, men jag försökte verkligen göra ett bra jobb ändå. Något jag tror den här kollegan uppmärksammade för sista tiden innan hen skulle gå hem var hen betydligt trevligare gentemot mig, vilket var en stor lättnad för mig. Då kunde jag slappna av, slippa ha gråten i halsen och faktiskt känna glädje i att få vara med barnen som jag först och främst är där för.

Men nu till något roligare – min höst! Jag har redan avslöjat på Facebook-sidan att hösten på sätt och vis kommer vigas åt Blyga Myran. Men vi tar det hela från början så det inte blir för rörigt. I våras blev jag äntligen klar till socionom (väntar på att examensbeviset ska dyka upp på posten vilken dag som helst) och det mest naturliga vore väl då att börja söka sådana jobb. Men jag har nu bestämt mig för att ha en lite ”mellanlandningstermin”. Först och främst för att David har lite rester på sin utbildning här i Trollhättan som han ska försöka bli klar med till januari. Efter det är vi sugna på att flytta till Norrköping och närmare min familj, och då känns det inte helt logiskt eller nödvändigt att söka socionomjobb när vi ändå ska röra på oss snart. Så nu ska jag timvikariera på det korttidsboende som jag varit på under sommaren, läsa en genuskurs på distans och jobba med Blyga Myran.

Hur jag ska arbeta kring Blyga Myran har jag inte riktigt bestämt mig för. Men något jag varit sugen på länge. som jag har börjat lite smått med, är att försöka skriva en bok! Jag skulle vilja skapa en bok som blygmodiga kan finna kraft i, det vore så himla fint om en sådan bok fick finnas tillgänglig som motvikt till alla andra budskap i samhället. Men jag inser att det är mycket arbete kring detta och vet inte när eller ens om jag någonsin blir färdig. Det jag har lovat mig själv är att försöka, för det känns så roligt.

Övriga planer är att våga mig ut och föreläsa. Tanken var ju att göra detta redan i våras men då rann det ut i sanden av olika anledningar som jag inte riktigt hade möjlighet att styra över. Men nu vill jag nog ändå försöka ta mig ut åtminstone en gång och pröva hur det känns! Vet ni någon som skulle vara intresserad av en föreläsning om styrkan i att vara tystlåten? Gärna i Västra Götalands-trakten. Hör av er på mailen i så fall: Helena (@) gmail.com

Jag är såklart också sugen på att ha en ny studiecirkel och kommer höra av mig till Sensus här i trakterna för att se om det finns intresse. Kanske är det läsare häromkring som vore sugna på att gå en sådan cirkel? Där en får möta andra tystlåtna, introverta och blygmodiga och samtala om detta personlighetsdrag? Jag tycker det vore så roligt att få leda en grupp igen!

Jag är så tacksam för att jag får ha en hel höst framför mig där jag till stor del kan fokusera på mina drömmar, det känns som en lyx<3 Hur ser era höstar ut? Jag är nyfiken!

Värme,
Helena

4 reaktioner på ”Blyga Myran, höst och planer”

    1. Tack Mari! Hösten får helt enkelt utvisa vilka planer som blir av eller inte, spännande känns det i vilket fall som helst 🙂 Hoppas du får en fin onsdag! /Helena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *