Mina planer för sommaren

Nu är juni månad här och för många innebär det att sommarkänslan inrättat sig för att stanna ett par månader. Jag fick sommarfeeling redan i maj eftersom det varit så himla varmt ibland, och för att maj innebär att jag snart har ledigt. På torsdag är det dags för min examen. Då kommer hela min familj, David och kanske några vänner hit för att fira tillsammans med mig. Jag tänkte bjuda på pastabuffé och sen kör vi nog en minigolfrunda om vädret tillåter. Efter det kommer jag flytta ur mitt rum här i Jönköping och ta mitt pick och pack till Trollhättan över sommaren. Och innan jag börjar jobba mina åtta veckor hinner jag vara ledig i två veckor – tack och lov /Hälsar en lite sliten själ. OLYMPUS DIGITAL CAMERASå just nu ser jag mest av allt fram emot att planera sommaren. Helt och fullt går inte eftersom jag inte fått mitt schema ännu men det hindrar mig inte att drömma och klura. Här kommer lite av vad jag har i tankarna:

Vi, jag och David, har pratat flera gånger om att fara på cykelsemester tillsammans och det tänkte vi ta och pröva i sommar! Först tänkte vi cykla hela vägen hem till min familj i Östergötland, men… vi har nu tagit vårt förnuft och vår verklighetsförankring till fånga. Framför allt har jag gjort det. Jag menar, vem var det om inte jag, som tyckte det var jobbigt att fjällvandra ett gäng kilometrar förra sommaren? Hur skulle jag då pallra att cykla en sådan lång sträcka när jag aldrig gjort det tidigare? Näpp, jag har kommit till sans och insett att jag lever i en mycket mer ”allt är möjligt”-värld i mitt huvud än vad jag gör i den värld vi alla lever i (åtminstone när det kommer till saker som handlar om att använda kroppens fysik.. hrmf…). Så det blir nog att testa att cykla en kortare sträcka först och sedan, eventuellt, att vi (jag) vågar oss på en längre tur ut till västkusten. Den som lever får se!

I Trollhättan anordnas det varje Juli också en stadsfestival som är gratis (!). Förra året var jag iväg på bröllop uppe i Jokkmokk samma dagar så i år hoppas jag kunna kika åtminstone på Miss Li (än så länge den enda artist jag verkligen vill se). Men allmänt så gillar jag känslan i Trollhättan när denna festival går av stapeln – folk är glada och allmänt pepp, vilket såklart smittar av sig på en känslomänniska som mig.

I Augusti är vi sedan medbjuda till Blekinge där mina föräldrar hyrt ett hus en vecka. Tanken är att vi ska umgås med varandra, ha det lugnt och skönt och hitta på roliga saker. Tror det kommer bli himla fint! Kan inte minnas att jag varit i Blekinge förut så det blir kul att få se en ny del av Sverige också. händer

Jag har även fått i hederuppdrag, tillsammans med en nära vän, att vara värd på min fina vän Carolines bröllopsfest i September. Så jag anar att en del av sommaren kommer ägnas åt planering åt detta event. Nu när det börjar gå mot lediga tider känns det som en himla kul grej att få ta del av! Jag är som ni redan vet ett stort fan av planering och samordning. Dessutom kommer man ju få se tjusig ut, umgås med fina människor och framförallt, förhoppningsvis, kunna göra brudparets dag till oförglömlig!

Men det jag egentligen ser fram emot mest är att få läsa böcker, halvsova ute på gräsmattan med David och katten, bada (åh!), grilla och spela spel med Davids familj, få tid till alla mina idéer till Blyga Myran och ha långa samtal, som bryts av med skrattanfall, med mina fina vänner<3 För det finaste är ju ändå att ta det lugnt och umgås med de som bor i ens hjärta, livskvalitet helt enkelt.

Sommaren 2104 – jag är redo för dig!

9 reaktioner på ”Mina planer för sommaren”

   1. Tack Snälla Helena! ? Ja, jag hoppas sommaren blir mindre tuff än vad jag befarar. Det ska bli roligt att få träffa goda vänner och bara få vara. Förhoppningvis mindre tider att hålla och färre måsten.
    Stor varm kram ? Anna

    1. Jag ska hålla mina tummar för att den blir just mindre tuff än du befarar<3.Det är viktigt att få kvalitetstid både med sig själv och de som står en närmast. Det önskar jag dig.

     Varma kramar,
     Helena

 1. Åh, ja, Miss Li är grym live måste jag säga! Hann inte se många låtar med henne för några år sen, men de få jag hann uppleva var himla fina.

 2. Det låter som du har en härlig sommar framför dig! Hoppas vädret blir bra. Sommaren är nästan bäst när man har den framför sig!

  1. Hej Eva! Ja, vad jag hört ska det bli en kanonsommar här i Sverige :). Håller med dig om att det är en finfin känsla att ha sommaren framför sig. Önskar dig en härlig sommar! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *