Mina egenheter

Jag tänkte köra ett inlägg där ni får lära känna mig lite bättre och vad passar då bättre än att berätta lite om några av mina egenheter?

 • När jag åker buss och sitter så att jag kan se busschauffören håller jag alltid utkik när vi möter andra bussar om chaufförerna hälsar på varandra. Jag gör det alltid men vet faktiskt inte riktigt varför – tror det är för att jag tycker det ser trevligt ut, haha.
 • Jag har kommit på att banan med tahini på är bland det godaste som finns. Just nu äter jag det både som godis, mellanmål och frukost (kanske inte på alla mål samma dag, men nästan…)
 • När jag är nere i Bikupan, en ekoaffär i Jönköping, tittar jag ofta på de konstigaste grönsakerna/rotfrukterna och köper en eller två av dem för att testa dem i matlagningen. Idag plockade jag med mig en som jag inte ens vet vad den heter, men den såg söt ut!2014-05-27_20-29-19_512Denna söta lilla tog jag med mig hem, någon som vet vad den kallas?
 • Det var ett tag sedan jag fick ett überhögt påslag av inspiration men nu, 1,5 veckor innan examen (= har fullt upp), så har jag fått just ett sådant till ett projekt. Jag försöker aldrig låta inspiration gå till spillo så just nu varvas plugg med inspirationsbevarande.
 • Jag är expert på att städa snabbt och vet de kvickaste knepen för att få min lya att se nystädad ut utan att jag behöver göra särskilt mycket. Väldigt användbart när en som jag inte gillar att städa men är duktig på att stöka ner hela tiden.
 • Vad jag däremot går igång på när det kommer till städrelaterade saker är att organisera och sortera. Jag älskar att få slänga papper och ordna allt i pärmar och liknande. Om jag hinner ska jag försöka sortera och slänga en del kläder nu när jag ska flytta i juni.

Det vore kul att lära känna er, mina läsare, lite bättre! Kan inte ni berätta några av era egenheter i kommentarsfältet? Då blir jag glad. Hoppas ni får en fin kväll allesammans<3

3 reaktioner på ”Mina egenheter”

 1. Jag tror det är en majrova som du fick med dig hem. De är lite beska i smaken. Jag har testat att ugnsbaka dem likt hasselbackspotatis i ugnen. Det blev gott, men som sagt, lite beskt 😉

  Egenheter -hmmm

  Typisk listmänniska som också gillar ordning och reda men som alltid har för många projekt på gång.

  Nattmyska. Kan börja storstäda vid 21.30… Därmed också morgontrött. Har alltid varit det, mao en B-människa.

  Principfast, även om det är till min nackdel. Man skall kunna se sig i spegeln med gott samvete men det är nog mer en egenskap än en egenhet vid närmare eftertanke. Men det är ”jag”.

  Även jag gillar att testa ny mat. Vem vet man kanske får en ny favorit. Har du inte testat kålrabbi så gör det. Så himla gott att skala och skiva och äta som snacks. Se bara till att den inte är mjuk när du köper den.

  Sedan så står alla mina kryddor (och de är mååånga) i bokstavsordning (till folks förvåning) eftersom det går så mycket fortare att greppa rätt burk vid matlagningen, plus att man snabbt ser vad som saknas 😉

  Lite om en av dina ”tysta” läsare.

  Natti-natti

  1. Majrova minsann – tack Beatrice! 🙂 Ska testa och tillaga dem på något sätt, lät ju spännande att göra dem som hasselbackspotatis.

   Haha, vad jag kände igen mig på din första punkt :). Har du några projekt på gång nu?

   Jo, faktiskt så köpte jag med mig en kålrabbi igår och har inte testat det tidigare – nu blir jag ju än mer sugen att pröva :).

   Tack för att du delade med dig om dig själv – det gjorde mig himla glad!
   Också roligt att få lära sig ett nytt ord – nattmyska, är det dialektalt? 🙂

   Ha det gott!
   /Helena

   1. Mina föräldrar kallade mig nattmyska redan som barn. Jag har väl hört det någon gång av andra så det kan nog vara ett dialektalt ord 😉

    Projekt, jo du =D. Jag funderar allvarligt på att ha ett köpstopp under 6-12 månader för att kunna avsluta en del projekt och inte skapa nya kul. Jag försöker sticka/virka upp garnförrådet, sy av tygförrådet, läsa upp alla köpta och loppade intressanta faktatidningar, läsa mina 200+ böcker (redan rensat ut tveksamma så det är bara intressanta kvar).

    Detta vid sidan om allt annat som finns i vardagen när man har ett gammalt om än litet hus. Jag kanske skall nämna att jag inte kan stressa pga att jag har varit och nosat på den berömda väggen vid två tillfällen och har sviter av det fortfarande sådär åtta år senare 🙁 + en nackskada och lite annat skräp :). Inte för att beklaga mig men bara för att ge det hela en rättvis bild. …och nu skall jag komma igång och få lite vettigt gjort idag också innan mina projekt kan få sin tid =D. Man får ta och fördela tiden rättvist 😉

    Hoppas du får en trevlig helg
    Beatrice

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *