Om att leda

Igår kväll träffade jag min fina studiecirkel igen. Alla var på plats och jag är så glad för var och en av dem. De är kloka, roliga, omtänksamma och intressanta. Som jag skrev på twitter igår så får jag det bekräftat igen att blyga personer är riktigt pärlor. De får mig också att inse att jag sysslar med precis rätt sak – det är detta jag vill fortsätta med i framtiden. Peppa och lyfta de tystlåtna, introverta och försiktiga. För det är en sådan fin grupp att jobba med.

20140317_202551_resized

Jag lämnade ett litet meddelande i salen vi brukar vara i efter att träffen var slut så att fler förstår att blyg = fint <3

Att vara ledare för en fysisk grupp är något helt nytt för mig. Det är helt annat än mina internetgrupper. Jag gillar verkligen den direkta kontakten och det samspel som skapas, något som var svårare över internet. Men en sak som hänger med mig, precis som det gjorde när jag hade gruppchatten, är att jag alltid är orolig för att jag inte ser alla. Jag vet att det är extra viktigt när man som blyg befinner sig i ett gruppsammanhang att man blir bemött väl och får delta på sina villkor. Och fastän jag är medveten om detta är jag osäker på att jag lyckas. Kanske är jag extra självkritiskt i detta för att jag vet precis hur jobbigt det kan bli när man inte blir inkluderad och får vara som man är som blyg. Det sista jag vill är ju att de ska känna sig tvingade att prata eller liknande. Men jag tänker också att jag ska försöka se det som en utvecklingsmöjlighet för mig att växa som en god ledare och inte vara för tanke-negativ. För jag försöker verkligen visa mina deltagare att jag uppskattar att just de är där. Och mitt kritiskta förhållningssätt gör ju faktiskt att jag försöker bättra mig för varje gång och lär av mina misstag. Det känns väldigt skönt att jag om två helger ska på ledarskapsutbildning genom Sensus. Då tror jag att jag kan få fler verktyg att ta till.

Men tänk egentligen, inser jag precis nu, vilken möjlighet detta är. Att jag får pröva på mina drömmar i praktiken och utvecklas tillsammans med mina deltagare. Just nu känns det som att jag vill fortsätta göra precis detta i många, många år framöver. Heja oss blygisar!

2 reaktioner på ”Om att leda”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *