Återhämtningen fungerar

Idag har jag haft en riktigt fin – ensam – dag. Förutom att äta frukost med kvinnan jag bor inneboende hos så har jag bara umgåtts med mig själv och det har varit himla skönt. Jag har egentligen inte haft en särskilt intensiv vecka men jag känner mig i en sådan balans just nu och då trivs jag än mer med mitt eget sällskap. Detta samtidigt som jag klarar av att finnas för andra i högre grad. Det känns som att jag hittat ett sätt att ta hand om mig själv som gör att jag återfinner mitt riktigt jag (lite klyschigt, jag vet). 20140313_094757_resized

Vättern är ganska fin<3

Jag sover mycket bättre nu och vaknar inte helt utslagen varje morgon. Nu kan jag sova mina vanliga 9 timmar och vara ganska nöjd när jag går upp runt 9 på morgonen. Tidigare kunde jag sova till 11 och inte vara utvilad alls. Efter att inte ha tränat Qi gong sedan i höstas har jag nu kommit igång med det igen och det gör verkligen susen för min stressade själ! Ibland kör jag bara ett kort youtube-klipp på 7 minuter men det gör faktiskt stor skillnad. Jag äter även bra mat, har minskat rejält på sockret och prövar på att fasta 2 dagar i veckan. Tanken var att pröva på fasta för att råda bot på mina eksem som gör livet svårt för mig, men redan nu märker jag att det ger flera andra effekter. Exempelvis slänger jag inte i mig maten längre och jag är inte alls sockersugen på samma sätt som tidigare. Men jag har inte prövat så länge så jag ska nog inte dra för stora växlar av det än. Men känslan är dock att det passar mig. Här kan ni läsa mer om varför det kan vara klokt att fasta för sin egen hälsas skull.

Tänk vad det gör med psyket när vi tar hand om oss själva och vår kropp? Jag blir alltid överväldigad och sen också irriterad på mig själv att jag inte värnar mer om detta när det blir mer stressigt. Men det är som att jag glömmer av hur viktigt det är för mig då. Hoppas kunna hålla detta ett tag framöver och grunda ordentligt så att jag i tuffa perioder framöver i alla fall kan ta med små inslag av allt (för vem hinner inte med ett 7-minuters qigong-pass egentligen?). 20140312_150712_resized

Sen vill jag tipsa er om denna fina bok, Gatukatten Bob. Länge sedan jag läste en bok med sådan värme. Jag älskar verkligen katter och det var så himla fint att få läsa om katten Bob och hans människa James fantastiska vänskap! Tipstips!

Nu ska jag fortsätta ta hand om mig själv och käka god mat, titta på tv och sen poppa popcorn och se Veronica Mars filmen som kom igår – kan inte bli mycket bättre. Hoppas ni också har det fint där ni befinner er<3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *