En lista om försiktiga & viktiga känslor

Bästa introvert-känslan kommer…
… när jag efter en intensiv vecka med mycket umgänge har en hel kväll för mig, mig, mig! Älskar den känslan så himla mycket. Då brukar jag ofta laga mig god mat och fastna framför någon film eller bara nätsurfa utan att tänka på tiden.

Sämsta introvert-känslan kommer…
… när jag i ett sällskap fått agera den lyssnande och tysta i x-timmar utan att få några frågor om mig från de jag umgås med. Numera känner jag extremt tydligt när min energinivå har nått botten och då kan jag inte ens låtsas att jag trivs längre utan pillar med mobilen, ler mycket mindre och längtar bara efter min säng.

Känslan jag får när något inplanerat blir avbokat…
… kan för det mesta beskrivas som lättnad (men är det något roligt så blandas den känslan ofta med en liten ”vad tråkigt”-känsla). Detta med lättnaden är lite svårt att förklara när det är en vän eller liknande en ska träffa. Men det handlar inte om att jag inte sett fram emot det eller inte gillar min vän utan mer om att jag plötsligt får en möjlighet till egentid där jag får bestämma villkoren. Jag tror fler introverta förstår vad jag menar.

Känslan jag får av filmer som har ett budskap…
… kan beskrivas som massiv och som en bergochdalbana. Detta samtidigt som det väldigt sällan syns något på utsidan min. Men jag har en förmåga att leva mig in i karaktärernas livsöden och -känner- verkligen med dem. De blir som mina vänner och jag vill att allt bara ska lösa sig. Detta händer även, och förmodligen ännu mer, när jag ser serier eller läser böcker. Ni kanske minns min abstinens efter Hungerspels-böckerna när jag slukat dem? Det var på riktigt en stor tomhet när de var slut!

Jag får känsla av blygsel när jag…
… träffar nya människor och inte vet vad jag ska prata med dem om efter att jag ställt alla ”vanliga” frågor (vart kommer du ifrån? vad sysslar du med? …. …. …. ). Jag har verkligen ingen välutvecklad förmåga för småprat utan vill direkt gå in på ”the deep stuff” – vad de drömmer om, vad de tycker är meningen med livet – ja ni förstår. Men det vågar jag alltför sällan fråga om sådär direkt.

2 reaktioner på ”En lista om försiktiga & viktiga känslor”

    1. Hej Esmeralda! Vad fint med din kommentar, tack! Roligt och höra att du känner igen dig :). Kikade på din blogg lite och det fanns många fina foton, härligt! /Helena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *