En stressad själ går på semester

Idag är dagen jag börjar läsa på 50% efter att ha pluggat på 150% i mer än en månad. Jag har dessutom firat en av mina finaste vänners bröllop i lördags och idag har jag förmånen att vakna upp bredvid David efter lång tid ifrån varandra. Alltså är känslan idag ganska ypperlig. Fast jag märker att min stressperiod som började i november (i och med uppsats) och som inte slutat fören förra veckan har satt sig i kroppen. Jag är ofta trött och har börjat få sömnsvårigheter vilket jag varit väldigt förskonad mot förut. Hoppas att nedvarvningen de närmaste veckorna ska råda bot på detta.

I måndags för en vecka sedan var tanken att studiecirkeln skulle börja men på grund av för få anmälda (vi hade nog gjort lite för dålig reklam för jag tror absolut att det finns de som skulle vilja haka på) har vi skjutit upp starten till nästa vecka (3:e Mars). Det finns alltså fortfarande platser kvar så befinner du dig i Jönköping och definierar dig som introvert eller blyg tycker jag du ska klicka dig in här.

För ett par dagar sedan tog jag också beslutet att sluta skriva på HSP-Sverige. Detta på grund av att jag känt mig riktigt energifattig och som att jag skulle kunna bli utbränd om jag inte är rädd om mig. Kanske är detta ett dumt beslut precis när jag plötsligt har mer tid. Men jag blev tvungen att ta bort så mycket som möjligt för att kunna ta tillvara på mitt lugnare tempo på bästa sätt. Jag vill också kunna lägga allt mitt fokus på en blogg och då är Blyga Myran den som ligger mig varmast om hjärtat. Det känns jättetråkigt att ha gjort en sådan kort visit där och jag tycker det är en sådan fin och bra grej. Men vem vet, jag kanske återkommer dit i framtiden?

Nu ska jag börja läsa lite inför det mini-projekt som ingår i min halvfartskurs (en kurs som handlar om funktionsnedsättning och rehabilitering). Jag ska skriva om våldsutsatta kvinnor med funktionsnedsättning och hur man arbetar med denna grupp på kvinnojourer. Ska bli jätteintressant! Jag hoppas ni också får en bra och fin måndag. Jag är så glad att ni fortfarande hänger kvar! <3

4 reaktioner på ”En stressad själ går på semester”

 1. Klokt av dig att verkligen ta det lugnt när du har chansen. Har man haft en stressig period är det, i alla fall för mig, viktigt att ha en extra lugn period efter det.
  Tror att man (särskilt som högkänslig) ska vara noga med att lägga sin energi på det som verkligen känns viktigt.

  1. Tack Anders för dina kloka ord! Jag är precis som du i stort behov av lugn och ro efter stressiga perioder eller dagar. Som idag har jag varit iväg och gjort en intervju vilket var roligt men jag spände mig och att resa en bit tar min energi. Så innan sängen ikväll blir det en lång stund med en kopp te och sedan ett qi gong-pass för att verkligen varva ner. Har du några rutiner och knep du tar till för att varva ner? 🙂

 2. Det viktigaste för mig är nog att helt enkelt se till att planera in tid för att göra ingenting särskilt 🙂 I lördags ägnade jag hela dagen åt det, det blev en lång skogspromenad med hundarna och sedan bakade jag lite. Sedan gjorde jag inte så mycket mer 🙂
  Någon form av lugn fysisk aktivitet tycker jag hjälper för att få ut stress ur kroppen.

  Yoga tycker jag hjälper, men kanske ännu mer att det har en förebyggande effekt som gör att jag känner mig balanserad.

  1. Ja, det låter himla bra och skönt – att göra ingenting! Sådana lördgar som du beskriver är ju de bästa enligt mig, så kravlöst och skönt. Fysisk aktivitet tycker jag också kan släppa på spänningar på ett skönt sätt. Tack för att du delar med dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *