Frivillig enkelhet – Nya kontakter

Lev enklare om slagJag har sett att mitt mest lästa inlägg är Drömmen om ett enkelt liv. Vilket visar på det ökade intresset och behovet av att varva ner, minska konsumtionen och leva enklare. Igår var jag runt i stan och satte upp lappar om en bokcirkel som jag vill starta som handlar om just detta ämne. Jag tänker att vi ska utgå från Gisela Lindes bok som syns ovan som handlar om att downshifta och leva hållbart. Ett av mina två nyårslöften är att skapa nya kontakter som har liknande värderingar som mig själv. Jag har känt att jag saknat det här i Jönköping när det kommer till just det enkla livet. Därför tyckte jag att en bokcirkel i ämnet vore perfekt.

När jag satte uppe dessa lappar funderade jag kring statistiken på bloggen som visar så tydligt att det enkla livet är något som många är intresserade av. Och så slog det mig att jag borde skriva ett inlägg om denna cirkel för att dels se om det finns läsare i Jönköpingstrakten som är sugna på att hänga på (då är det bara att maila mig: Helena (@) blygamyran.se. Men också för att jag vill sammanföra fler som delar denna dröm. Därför tänkte jag att ni som vill skapa ”leva-enkelt”-kontakter kan skriva en rad om er själva i en kommentar nedan och hur man får kontakt med just dig! Kanske är en idé att skapa en internetbaserad bokcirkel kring ämnet? Eller att skapa en grupp som ses där du bor? Jag vet själv vikten av att ha likasinnade omkring sig eftersom en annars lätt får jobba i motvind. Dessutom är det så roligt att få höra om andras tankar, idéer och drömmar som kan se väldigt annorlunda ut även om en går i samma riktning. Jag önskar er alla lycka till!

14 reaktioner på ”Frivillig enkelhet – Nya kontakter”

 1. Åh Helena! Så himla fint! Finns det något över nätet är jag gärna med!

  Jag bor i Helsingfors och jobbar med barn på deltid. Att jobba just deltid är en del av mitt mål för att leva enklare och därmed vad jag tror; lyckligare. Jag brinner för att få uttrycka mig kreativt på olika sätt, äter nästan enbart ekologiskt och har odlingsplaner med pojkvännen min. Finns det nån i närheten som också drömmer om ett enkelt liv så skriv en kommentar på bloggen min: aidu.blogg.se eller mejla: aidu.blogg@live.se

 2. Vet inte hur jag hamnade på din hemsida och blogg, men när jag nu är här, vill jag säga att det är en intressant hemsida och en trevlig blogg! Kommer nog att kolla in här då och då.

 3. Vilken fin hemsida och bra tankar! Det är så härligt med människor som delar med sig!!! 🙂 Jag funderar oxå mycket på hur man kan göra livet enklare, det är ett måste om man tar in allt på full volym!!! Vi får se var vi hamnar! Jag finns i Örebro.

 4. Hej! Leva enkelt, ja vem vill inte det? Jag är mammaledig för tillfället och lever så enkelt jag kan på de flesta plan. Jag äter mycket ekologiskt, försöker att inte köpa saker som jag egentligen inte behöver och skulle gärna arbeta deltid (det blir det nog framöver också). Dessutom vill jag gärna odla egen mat. Visst är det viktigt att umgås med likasinnade, det är också ett sätt att leva enkelt. Jag bor i Malmö och deltar gärna i en grupp på nätet.

 5. Jag skulle också gärna vara med i en nät-cirkel i ämnet, så länge den inte håller till på Facebook, för det har jag valt bort i mitt enklare liv!
  Jag har denna bok i min ägo och läst i den många gånger och det vore så roligt att diskutera innehållet med likasinnade!

 6. Hej! Jag hittade hit då jag googlade frivillig enkelhet. Läste också ditt inlägg om drömmen om ett enklare liv. Du skriver så fint om ämnet. Själv slutade jag nyligen på ett multinationellt IT-företag och kommer att flytta till Sverige (Stockholm antagligen) med min svenska pojkvän. Jag önskar att detta kommer att bli en nystart där jag har möjligheten att lyssna på mig själv och mina värderingar. .
  Jag skulle gärna delta i en nät-cirkel och komma i kontakt med likasinnade,

  1. Tack, vad fint att du gillade inlägget om Frivillig enkelhet! Spännande det låter att du ska flytta till Sverige. Jag håller alla tummar för att din nystart går väl och att ni som skrivit om att ni vill starta nätcirkel kan komma igång med något :). Ha det gott! /Helena

 7. Jag är jättegärna med i en cirkel på nätet eller träffas i verkliga livet om det finns fler i Sundsvalls-trakten. Detta är så viktiga tankar, jag är helt inne på denna linje. Vet bara inte hur man tar klivet över… 🙂 Kanske är första steget att träffa likasinnade! Jag nås på levaenkelt@outlook.com
  Hoppas vi hörs!

 8. Hej Helena! Goodlade ”att leva enkelt liv” och hamnade här hos dig. Väldigt intressant! Det hade varit bra med bokcirkel eller nåt liknande, använda begagnade saker, kläder, verktyg, odla egen mat osv. Jag är helt med och gärna vill hitta människor som tänker i samma banor och finns i Jönköping.. Är det någon som tänker likadant och bor i Jönköping, hör av er. Ni kan skriva till kisylja@hotmail.com.
  Ha det så bra// Lena.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *