Friad från våldtäkt

Om jag i senaste inlägget var glad så är jag nu arg och uppgiven. Åter igen rapporteras det om ett domslut där en våldtäktsman frias. Kvinnan som blev utsatt ”skrek till hennes hals blev svullen” och sa nej flera gånger. Jag är av åsikten att det inte ska behöva gå så långt, det ska räcka med att säga nej en gång och så ska det vara fine. Men domstolar runt om i Sverige trilskas med att det ska vara tydligt att offret inte ville (vilket jag tycker ett nej är, men uppenbarligen håller de inte med). Tidigare har nämligen våldtäktsmän gått fria för att offret, kvinnan, inte gjort tillräckligt med motstånd och då ”måste hon väl ha velat” (iq-befriat, jag vet). Men så kommer denna dom där kvinnan gjort precis i enlighet med deras ”krav”, hon skrek, gjorde motstånd och visade på flera sätt att hon inte ville ha sex. Ändå frias denna man.

Rätten bevisar alltså att mannen har tvingat kvinnan med våld att ha sex med honom men att detta ändå inte var hans uppsåt (?!). Den friade mannen sa på detta vis i rättegången: ”Jag uppfattade hennes nej som en del av det sexuella spelet” Så nu bekräftar denna domstol ännu mer den förlegade bilden av män och att de bara tänker med snoppen … Jag blir så himla förbannad. Och när jag läser sånt här förstår jag heller inte de som menar att feminismen inte behövs. Den behövs uppenbarligen mer än någonsin.

4 reaktioner på ”Friad från våldtäkt”

 1. Det är så frustrerande att det inte går att förstå. Det här gör så ont all läsa om, har inga ord som räcker liksom… 🙁

  Håller med om att feminism behövs… Har du läst denna? Fick den länkad i min feed tidigare, och kom att tänka på den när jag läste ditt inlägg. http://ewatson.devote.se/blogs/26487203/saa-kom-inte-och-saeg-att-feminism-inte-behoevs.htm Om du redan har sett, så ja… Då får du den igen!

  Var rädd om dig, ha allt gott!

  1. Nej, jag känner mig just nu helt avtrubbad och har tappat lite hopp på mänskligheten. Förstår inte hur sånt här kan hända :(.

   Tack för tipset! Hade inte läst det innan och det var jättebra :). Det so är fint är ju att se att det är många unga som engagerar sig i feministiska frågor, så glad och pepp för det. Älskade förresten Gardells citat där på slutet :).

   Ta hand om dig!
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *