Begreppet energi

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFör ett tag sedan började jag fundera på hur min relation till ordet ”energi” har gått från att vara ganska obefintlig till att vara en stor del av min vardag. Sedan jag upptäckte att jag var introvert, vilket nu är cirka fyra år sedan, har detta ord fått flytta in i mitt hjärta och bygga bo.

Tidigare såg jag ordet energi som något ”flummiga” personer använde som uttryck. Det kändes obekant och jag kopplade det till något jag inte ”trodde” på. Men så upptäckte jag alltså att jag var introvert och vilket ord är starkt förknippa med detta om inte just energi! Jag tror att jag i början av min upptäckt kände att just det ordet fortfarande var främmande. Men när jag ökade min kunskap ökade också min förståelse för vad det innebar för mig.

Jag fick förstå att energi är något som kan ses som mitt eget batteri. Där hur jag hanterar detta blir helt avgörande för hur jag mår. Jag fick en koppling mellan ordet energi och mitt mående. Jag förstod varför jag så många gånger mått uselt då jag insåg att jag helt enkelt gjort slut på detta batteri genom att befinna mig i exempelvis högljudda miljöer. Ordet energi har också fått mig att förstå att mitt batteri inte ser ut som alla andras batterier. Idag vet jag att jag inte ska ladda det med sociala aktiviteter hela dagen. Jag vet att det behöver energi genom ensamhet varvat med kreativa stunder för att hålla sig på en god nivå. All I need is alonetime

Hämtad från Social Introverts

Jag har faktiskt genom min energiupptäckt också blivit mer öppen och mottaglig för vad de människor som jag benämnde som ”flummiga” tidigare tror på. Jag tränar numera Qi gong där vi pratar om energibanor och jag läser mycket om hur kosten påverkan min energinivå. Jag är numera mer intresserad av att ta reda på hur jag kan bejaka mitt eget batteri och ingen annans. Jag är väldigt säker på att jag genom detta ord tar mycket bättre hand om den jag är utifrån mina förutsättningar istället för vad andra tycker och tänker. Himla bra ju!

Hur är eran relation till ordet energi? Har den ändrats något sen ni blev bekanta med begreppen Introvert och Extrovert?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *