Det dagas för C-uppsats

Jag har inte varit en rolig bloggare det sista, skolan har varit väldigt intensiv. Veckan som var lämnade vi in de sista uppgifterna på den kursen vi haft. Men nu är allt inlämnat och kursen avslutad. Alltså innebär det att det är dags för C-uppsats från och med imorgon. Just nu är jag både taggad men också orolig, det är verkligen en stor grej och det blir inte gjort i en handvändning. Vi måste verkligen lägga ner mycket arbete.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEn solig septemberdag i Jönköping<3

Nu kan jag i alla fall berätta vad vi ska skriva om. Det blir nämligen om teater i socialt arbete. Otippat? Jo, det tyder de flestas reaktioner på när vi berättar. Men vi har känt att det är viktigt att skriva om något roligt. Jag har själv aldrig sysslat med teater men uppskattar kreativa lösningar på sociala problem. Jag gillar också grejen med att använda sig av kroppen och inte enbart använda sig av det kognitiva som vi är så fokuserade på i dagens samhälle. Så detta känns roligt att skriva och lära sig mer om! Jag lär väl uppdatera er så småningom hur det går.

Om jag har läsare som skrivit C-uppsats får ni mer än gärna skriva era bästa tips  i kommentarsfältet om vad vi bör tänka på när vi nu snart ska börja. Vår metod blir antingen en ren litteraturstudie eller en kombinerad sådan som kompletteras med intervjuer. Det roligaste vore nog att få göra det sista men vi får se, kan hända att det är betydligt smidigare att hålla sig till en litteraturstudie.

Önskar er alla en trevlig söndagskväll!

6 reaktioner på ”Det dagas för C-uppsats”

 1. Åhhh så intressant!

  Tips:
  *skriv upp ALLA länkar ni är på på Internet och datum för man vet aldrig om man ändå behöver något på den sidan.
  *sitt och testa alla olika sökord ni kan komma på och några till 😛
  *planera in dagar då ni SKA träffas och skriva
  *sätt upp delmål och datum på delmålen
  *använd er handledare
  *ta paus från arbetet någon dag och gör något annat annars kan man gå in i väggen
  *sitt i skolan och skriv, lättare att konsentrera sig då, tycker jag.
  *va inte tidsopptemister tiden tar slut fortare än vad ni tror
  *använd typ Google drive för att kunna dela information mellan er och själva arbetet, säkerhetsspara på datorn också…

  Kommer säkert på mer med tiden 🙂

  Lycka till! Kram

 2. Intressant. Jag har spelat lite teater och skrivit flera uppsatser. Både plus och minus om man är två som skriver. Antar en intervjuar och en gör det andra.

  Hoppas det går bra!

  1. Så roligt, Fred, att du har erfarenhet av både och :). Ja, det är såklart alltid för- och nackdelar men för mig känns det väldigt bra, har en fin skrivpartner!
   Tack! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *