Minnas med musiken

Jag har många starka minnen kopplade till musik. Ofta specifika låtar och till och med textrader ibland. Det är väl på gott och ont att minnen och alla känslor till dem kopplas till låtar (jag tänker på alla tunga minnen som också har ett soundtrack). Men mest fint. Det är som en foto på något förgånget, något som en gång var min nutid.

Dessa två låtar har jag extremt starka minnen till. De har två gemensamma nämnare; sista tiden i Umeå och första tiden med David.

Himlen luktar plast minns jag att jag dansade till i lägenheten tillsammans med internetkompisar. Alltså, vi satte på låten samtidigt och dansade på varsitt håll fast ändå tillsammans. Jag var så glad då. Efter det hade jag länge den låten som ringsignal bara för att den ständigt gjorde mig så glad.

Satan i gatan minns jag att jag lyssnade på samma kväll som jag och David pratade i telefon första gången. Åh, så nervös jag var då! Men sen bara rann det av när vi började prata. Det kändes lätt och jag var glad efteråt. Och inte det minsta trött fastän klockan var närmare 04..

Jag vet att jag frågat i ett tidigare inlägg men nu frågar jag igen, vilka musikminnen har ni?

8 reaktioner på ”Minnas med musiken”

 1. Saknar verkligen tiden vi dansade tillsammans!

  Har också många låtar med minnen men den som framkallar mest minnen är Drinkarflickans död med Lapplisa. Mormor sjöng och spelade alltid den på gitarr 🙂

 2. <3 Jag minns det också.

  Känns ibland som hela minnet är en sång.
  Damien rice – cannonball, första gången jag blev nöjd över något jag spelat på scen.
  Cat Stevens – the wind, denna låt gav mig så mycket i min ungdom, står för mycket ont och mycket nytt, trogen följare genom livet.

  Kram

  1. Faktiskt, där sa du något 🙂 <3. Ah härligt att kunna minnas en sådan grej genom musiken, att du blev nöjd. Tack, så fint att ni delar med er av musikminnen! Kram <3

 3. Åååh jag kommer ihåg alla dansstunder jag var mdd på dock inte den låten men shit vilken sockerkick utan socker det kunde vara!
  Alla märkliga nedräkningar som vi kunde få till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *