Det blyga hjärtat

Några av er kanske minns att jag för cirka ett år sedan skrev om en barnteater som heter Det blyga hjärtat? Det är alltså en teater som berör ämnet blygsel och försöker ta upp det i ett positivt ljus. Det blev aldrig av att jag gick och kikade på den förra hösten. Men när jag tidigare i veckan såg att den skulle gå denna söndag bestämde jag mig för att boka biljett! detblygahjärtat

Så klockan tre var jag och en fin vän där och kikade på den. Vi och alla barn vill säga ^^. Och det var väldigt fint! Jag skrattade allt gott flera gånger åt hur tokigt det kunde bli. Och gladde mig åt att den avslutande knorren var att blygsel visst kunde vara något man trivs med och att det också är en fin egenskap. Det värmer mitt blyga hjärta att det finns de som uppmärksammar detta ämne. Det är viktigt att barn tidigt får en positiv motpol på blyghet i samhället!

Det enda minuset som jag ansåg var nog att de kunde varit än tydligare med att blygsel är något fint under hela teatern och inte enbart i slutet. Det kändes först som att karaktären som var blyg inte alls trivdes med det och faktiskt blev begränsad för att sedan i slutet helt vända om och mena att den tyckte om det. Andra karaktärer sa också åt honom att han verkade konstig som inget sa. Efter teatern hörde jag till och med ett barn säga att man inte ska vara blyg. Vilket inte alls var teaterns budskap men förmodligen missade detta barn det på grund av den otydlighet jag skrivit om. Tänker att när det är en barnteater kan tydlighet och till och med övertydlighet behövas så att det inte blir missförstånd.

Men allt som allt är jag väldigt glad att jag gick och såg denna teater! För mig betyder det så mycket att detta ämne berörs och det känns viktigare att det faktiskt kommer upp i ljuset än att det inte alltid är fulländat.

Ett hett tips för er som inte kan se själva teatern är att Det blyga hjärtat även finns som e-bok!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *