Ensamkväll

Alltså känslan av att få vara helt själv en hel kväll <3. David är ute med ett gäng kompisar så ikväll har jag mest umgåtts med Buffy, delicatobollar och soffan. Är inne på säsong fem på Buffy och kan sannerligen rekommendera denna spännande serie. Gillar all girlpower också! Andra serietips är såklart Freaks and Geeks, Veronica Mars och Ally Mcbeal. Vilka serier är era favoriter?

Tillbaka till detta med att vara helt själv. Jag älskar ensamheten när den är på mina villkor. Det är nästan samma känsla som när jag får syssla med mina hjärteämnen, ett bubblande pirr i magen typ. Som att det i magen fylls på med ny härlig energi. Jag uppskattar verkligen att få vara med David men när han stänger dörren och går är det som att jag har alla möjligheter. Jag älskar att kunna få göra precis vad jag vill utan att ta hänsyn till någon annan än katten. Det är en sådan känsla av frihet. Jag och mina tankar. Men samtidigt skulle det inte vara så härligt om jag inte visste att David kommer hem senare under natten. Att jag inte är utlämnad till ensamheten utan att jag väljer den själv. Tror detta är lite kärnan av att vara introvert. Hur vi samlar på vår energi.

Jag är nyfiken. Vad passar ni på och göra när ni får en ensamkväll efter att inte ha haft det på ett tag? Hur ser priolistan ut? Berätta, berätta.

7 reaktioner på ”Ensamkväll”

 1. Jag är väldigt sällan ensam så nu om jag skulle bli ensam så blir jag paff. Men stor chans är att jag rensar något, från fysiska saker till filer eller mail på datorn och att jag är kreativ med något. Eller kollar upp något inför något kreativt. Ibland hänger jag mig åt tankebry som jag har, försöker förstå varför jag känner så och försöka vända tankarna till det positiva. Sist jag var själv så satt jag komiskt nog uppe hela natten och chattade med en person. Det var så härligt att kunna chatta utan störmoment så vi lyckades gå igenom en del djupa samtalsämnen vilket jag uppskattar jättemycket. Är jag för trött så spelar jag tv-spel eller läser bok. Men jag förstår helt din känsla som du hade, att få egentid och känna att man laddar upp sig med ny och underbar energi.

  1. Åh, vad roligt att få ta del av vad du sysselsätter dig med när du får ensamtid, Patricia. Tycker det låter härligt både med att rensa, samtala långt in på natten och att spela tv-spel och läsa bok. Just de där långa chattsamtalen är verkligen speciella. Dörstår att du blev påfylld med ny energi efter att ha fått snacka om djupa saker, det är ju guldkant i vardagen! Kram

 2. Precis som du så älskar jag självvald ensamhet.
  Just nu är jag helt ensam en vecka. När det gäller så långt som en vecka så pendlar mina känslor oerhört mkt. Ena stunden känns det underbart. Andra stunden känns det väldigt ensamt.
  För mig är ensamma stunder otroligt viktigt. Det är där jag hämtar in kraft och energi. För mig är det tur i oturen att jag har en nackskada och inte kan arbeta som alla andra – jag får mkt ensamtid dagtid, annars hade jag nog aldrig kunnat bli sambo … Utan min egentid fungerar jag inte riktigt. Tappar liksom fotfästet.
  När jag är själv läser jag massor, mediterar, gör yoga, rensar, lyssnar på musik, sjunger och bara njuter helt enkelt 🙂
  Hoppas du har en underbar sommar på alla vis,
  kramar Lina

  1. Känner väl igen mig i det du beskriver Lina, med pendlandet när en är ensam en längre period. Det kan både vara härligt men också.. ensamt.
   Så viktigt att du får ensamtid på dagarna så att du mår väl och får din dos av energipåfyllning. Glad att det på grund av det fungerar att vara sambo – för det är som du säger, en måste ha sina rätta förutsättningar för att kunna bo med någon annan.
   Åh, låter så härligt med att meditera och yoga och allt du skriver. Att njuta är ju så himla fint och viktigt :).

   Tack för din kommentar! Kram!

 3. Åå vad längesen jag skrev till dig, det känns hemskt. I alla fall, fint inlägg (som alltid).
  Velat se Buffy så himla länge eftersom många jag vet älskar den men det har bara inte blivit av, ÄSKAR Freaks & geeks dock.
  Ska skriva mail till dig snarast. Det är ju så kul.
  Hoppas att du mår bra! Kram.

 4. Älskar*. Insåg precis hur mycket klockan är, men det är ju sommar så ÄH. Haha. Åh måste bara berätta att jag jobbade på biblioteket i tre veckor och det var helt underbart, vill jobba där. Gud vad ointressant. Hejdå!

  1. Åh vad glad jag blev av din kommentar Sanna! Låter som drömmen att jobba på bibliotek, detta vill jag höra mer om :). Ser fram emot att få mail från dig. Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *