Chokladsmoothie x 2

I helgen har jag exprimenterat lite med kakaosmoothies och hittat två sätt att göra de på som blir super. Jag föredrog den ena men i den andra fanns det mer gröna ingredienser vilket egentligen är att föredra på grund av all energi och fördelar dessa för med sig för hälsan. Den utan grönigheter kan en ju lyxa till det med på helger utan dåligt samvete eftersom den är fylld av nyttigheter den också!chokladsmoothie 20130630_122604Här ska ni få mina recept. Egentligen höftade jag när jag gjorde dem så det är svårt att skriva exakta mängder, men jag ger er i vilket fall en liten vink och något att sikta mot. Sen är det alltid en smaksak och det bästa är ju att testa lite själv till en blir nöjd!

Smarrig grön kakaosmoothie

Ingredienser:
1 advokado
1 banan
10 jordgubbar
10 mandlar
1 näve babyspenat
5 matskedar kakao
1 matsked kakaonibs (kan uteslutas)
1-2 matskedar agavesirap (eller annan sötning)
4-6 dl vatten (kallt)

Gör såhär:
Låt mandlarna ligga i blöt cirka en timme så att de mjuknar upp (jag gör detta eftersom jag är lite rädd om min mixer). Häv sedan ner samtliga ingredienser i mixern och kör någon minut. Smaka av och lägg till något ifall du tycker något saknas. Sedan är det bara att mumsa i sig!

Lyxig kakaosmoothie

Ingredienser:
1 banan
Lite pumpafrön
10 jordgubbar
10 mandlar
1 matsked mandelsmör (kan uteslutas)
1-2 matskedar agavesirap (eller annan sötning)
4 matskedar kakao
1 matsked kakaonibs (kan uteslutas)
3-4 dl kallt vatten

Gör såhär:
Likadant som i det tidigare receptet så bör mandlarna läggas i blöt någon timme. Sedan är det bara att häva i alla ingredienser, mixa och smaka av. Är du nöjd kan du mumsa i dig den på dirren!

Att ha i frön, mandlar och mandelsmör gör att smoothien blir lite mer matig så att en står sig på den desto längre. Gillar en kokossmak kan en med fördel blanda i kokosolja, Kung Markatta har en riktigt bra och prisvärd!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *